FC Lienden in training
FC Lienden in training (Foto: Wim Brouwers)

FC Lienden is voorbereiding begonnen

FC Lienden is de voorbereiding op de nieuwe voetbalcompetitie in de Tweede Divisie begonnen. De eerste (warme) weken zitten erop. Naast de trainingen was er een teamactiviteit bij sponsor Voetgolf Maurik. Ook vond de fotosessie plaats en er werden twee oefenwedstrijden gespeeld.

Regio - In Zoelen werd op het veld van SCZ met 1-6 gewonnen van een regioteam. Afgelopen vrijdagavond werd op het Kasteel van Spangen in Rotterdam een nuttige oefenwedstrijd tegen Jong Sparta gespeeld met als resultaat een 1-5 overwinning.

Het afgelopen seizoen slaagde de ploeg, onder leiding van de drie wedstrijden voor het einde ingestapte trainer Hans van de Haar, er ternauwernood in om zich rechtstreeks in de Tweede divisie te handhaven. De in het verleden al gedurende drie seizoenen bij FC Lienden werkzame trainer Hans van de Haar is dit nieuwe seizoen als trainer/coach opnieuw aan FC Lienden verbonden. Michel op ’t Hoog is aangebleven als assistent trainer. Als keeperstrainer is Jan Lücke uit Arnhem de technische staf komen completeren. De medische staf bestaat uit Hennie Kosman (verzorger), Rogier Rozenbrand (fysiotherapeut) en Andre van Merkestein (arts). De selectie voor het nieuwe seizoen kent veel nieuwe gezichten. Maar liefst 12 nieuwe spelers hebben de overstap naar FC Lienden gemaakt. De voorbereiding zal vooral in het teken staan van inventariseren, gewennen en bouwen. De eerste oefenwedstrijd in eigen huis is zaterdag 4 augustus als op sportpark de Abdijhof om 17 uur gespeeld wordt tegen Leones uit Beneden-Leeuwen. Op dinsdagavond 7 augustus wordt om 20.00 uur in Lienden geoefend tegen het naar de derde divisie zaterdag gepromoveerde Eemdijk. Op zaterdagmiddag 11 augustus werkt de selectie op eigen veld twee oefenwedstrijden af. Tegenstanders zijn dan FC Breukelen en Jong Vitesse.

De voorbereiding wordt afgesloten op zaterdag 18 augustus met een wedstrijd tegen DUNO. Deze wedstrijd is aan het einde van de open dag en begint om 16.00 uur. De competitie begint voor de Liendense ploeg op zaterdag 25 augustus met een uitwedstrijd. Tegenstander is dan Kon. HFC in Haarlem. Voordien wordt nog een uitwedstrijd gespeeld in Heerlen tegen de Groene Ster in de tweede voorronde van het KNVB bekertoernooi. De sportieve doelstelling is om een beter seizoen te hebben dan afgelopen jaar. De ploeg wil zo snel mogelijk definitief afstand hebben van de onderste regionen en streeft een eindklassering van plek 9 en 10, na in deze zware en steeds sterker wordende Tweede divisie competitie.

Volledige informatie over het oefenprogramma, het competitieprogramma en de voorverkoop van seizoenkaarten is terug te vinden op www.fclienden.nl .

Meer berichten