Meelopen met het college van Neder-Betuwe (Foto ter illustratie)
Meelopen met het college van Neder-Betuwe (Foto ter illustratie) (Foto: Sportservice Doetinchem)

Meelopen met college-leden Neder-Betuwe

Neder-Betuwe - In de week van Prinsjesdag is er in Gelderland de wandelestafette vanaf Nijmegen naar Den Haag. De burgemeester en een aantal wethouders van Neder-Betuwe doen mee op het traject Zetten-Ochten op maandag 10 september tussen 11.00 en 15.00 uur over een afstand van ongeveer 18 kilometer.

De derde dinsdag van september is het Prinsjesdag. Gekoppeld aan deze bijzondere dag – de opening van het parlementaire jaar - vindt ieder jaar het Prinsjesfestival plaats in Den Haag. Dit jaar is de provincie Gelderland medeorganisator. Het doel is om Gelderland extra onder de aandacht te brengen in Den Haag. En wie Gelderland zegt, zegt ook Vierdaagse, het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld.

Estafette

Daarom houdt de provincie een wandelestafette van Nijmegen naar Den Haag, van 10 t/m 13 september. Gelderse burgemeesters en wethouders en inwoners lopen dan in estafette naar Den Haag. Het college van Neder-Betuwe doet ook mee en nodigt inwoners uit om mee te wandelen. De estafette biedt de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan over onderwerpen die inwoners van belang vinden.
Neder-Betuwe is ingedeeld op maandag 10 september om de etappe van Zetten naar Ochten te lopen, een tocht van ongeveer 18 kilometer. Per etappe kunnen zich maximaal 100 wandelaars aanmelden. Inschrijven via gelderland.nl/Aanmelden-Prinsjesestafette.

Meer berichten