Foto: Mitch Huisman

Buitenfilm in kasteeltuin van Kasteel Amerongen

Op zaterdag 8 september draait er in de kasteeltuin van Kasteel Amerongen een buitenfilm. De film die gedraaid zal worden is 'The Beguiled'. 

Amerongen - "De tuin van Kasteel Amerongen is een prachtige plek voor een historische, maar spannende film. In samenwerking met Cinema Buiten wordt deze buitenfilm mogelijk gemaakt. Cinema Buiten – IJzersterke films op historische locaties is een samenwerking van Filmtheater 't Hoogt met provincie en gemeente Utrecht, in het kader van 2018 Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed", vertelt een woordvoerder van Kasteel Amerongen.

 The Beguiled 

De film The Beguiled speelt zich af in Amerika. Het is 1864 en de Amerikaanse Burgeroorlog heerst in de Verenigde Staten. Een gewonde soldaat houdt zich schuil in een internaat in Louisiana. De vrouwen die op het internaat wonen leven afgeschermd van de grauwe buitenwereld. De aanwezigheid van de knappe soldaat levert flink wat commotie op in het internaat en brengt vooral de oudere meisjes het hoofd op hol. Er ontstaat een seksuele spanning en onderlinge rivaliteit tussen de vrouwen, waardoor het verhaal een onverwachte wending neemt. Jaloezie en verraad spelen een grote rol. Met ijzersterke optredens van onder andere Colin Farrell, Nicole Kidman, Elle Fanning en Kirsten Dunst.

The Beguiled werd geselecteerd voor de competitie van het filmfestival van Cannes waar Sofia Coppola de prijs voor Beste Regie in de wacht sleepte.

Meer berichten