Openbare laadpaal voor het huis

Inwoners van de gemeenten Ede, Veenendaal, Wageningen en Rhenen die een elektrische auto rijden maar geen oprit hebben, kunnen vragen een openbare laadpaal voor hun huis te plaatsen.

Regio - Veenendaal en Wageningen hebben recent meegedaan aan een grote aanbesteding in de provincies Gelderland en Overijssel met 43 gemeenten. In totaal gaat het om 2250 laadpalen, met 4500 laadpunten erop. Gebruikers betalen door het grote aantal laadpunten 15 cent per kilowattuur. De bedoeling is autobezitters te stimuleren over te stappen op elektrische auto's om de CO2-uitstoot terug te dringen.

Goede plek
Een laadpaal kan worden aangevraagd op de website openbaarladen.nl van het bedrijf Allegro. Per gemeente kunnen andere voorwaarden gelden. Na een aanvraag kijkt Allegro of iemand in aanmerking komt voor een laadpaal en worden zaken als de locatie en vergunning met de gemeente en de netbeheerder geregeld.

Ook wordt gekeken naar de beste locatie voor een laadpaal, waar meerdere mensen er gebruik van kunnen maken. In totaal duurt dat in de regel ongeveer vijftien weken. Daarvan zijn zes weken verplicht in verband met de wettelijke bezwaartermijn. Gebruikers betalen alleen voor het laden.

Meer berichten