Jesse Kok treedt bij het Rhenense Candia'66 als doelman in de voetsporen van zijn opa Martin Kok. (Foto: Henk Jansen)
Jesse Kok treedt bij het Rhenense Candia'66 als doelman in de voetsporen van zijn opa Martin Kok. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

Jesse Kok treedt in voetsporen van zijn opa

Door Henk Jansen

Meteren/Rhenen - Jesse Kok (18) verdedigt in het nieuwe voetbalseizoen de kleuren van het Rhenense Candia'66. Hij komt van 1e klasser WNC uit Waardenburg waar hij twee seizoenen actief was. De inwoner van Meteren treedt op sportpark Candia halverwege de Grebbeberg in de voetsporen van zijn opa Martin Kok. Die vele seizoenen, met name bij de zondagafdeling, te boek stond als een goede sluitpost tussen de palen.

Jesse Kok werd als jeugdspeler bij RKTVC in Tiel al een keer gepolst voor een overgang naar de Rhenense voetbalvereniging.
Jesse: ''Bij de Tielse club kreeg ik keeperstraining van Rhenenaar Roel Jansen. Hij vroeg me of ik zin had in een nieuwe sportieve uitdaging. Dat heb ik destijds niet gedaan. Zoveel seizoenen verder maak ik binnenkort vanuit Meteren drie keer de tocht naar Rhenen. Ik heb er veel zin in.'' Jesse speelde bij RKTVC, Meteren, PSV (bvo) en Tricht. De laatste club kwam uit in de 2e klasse klasse.

Nieuw avontuur

''Vervolgens maakte ik de overstap naar WNC in Waardenburg. De hoofdmacht van deze club speelt in de 1e klasse. Ik was er twee seizoenen actief. Was niet van vaste waarde in het eerste elftal. Stond wel tussen de pallen bij bekerwedstrijden. Ik ben een te groot liefhebber om als reserve op de bank te zitten. Dus ga ik voor een nieuw avontuur. In Rhenen. Weliswaar twee klassen lager, maar het is voor mij weer een uitdaging. Ik maak straks deel uit van een jonge ploeg met ambitie die vorig seizoen als promovendus al dicht bij een periodetitel was. Ik wil mijn steentje bijdragen om Candia'66 een tree hoger te lrengen. Nogmaals, ik kijk uit naar het nieuwe seizoen'', zegt Jesse. In ieder geval weet hij zich bij elke thuiswedstrijd verzekerd van de supporterssteun van zijn opa Martin.
De inwoner van de Betuwe draagt de club, ook na zijn actieve periode, een warm hart toe.

Meer berichten