Evert is altijd 'in' voor een praatje. (Foto: Max Timons)
Evert is altijd 'in' voor een praatje. (Foto: Max Timons) (Foto: )

Evert bewaakt de Thijmse Berg

Rhenen - Wie vanaf de Thijmse Berg in Rhenen naar boven rijdt, kan het maar zo gebeuren dat bovenaan, rechts bij de bankje, Evert Opperman (76) uit Rhenen op zijn gemak uit zit te rusten, zittend op zijn rollator.
 

Hij weet altijd veel te vertellen over de oude Rhenense tijd. Deze bekende stadsfiguur heeft vroeger bij kolenbedrijf De Kruif, aan de Oude Dijksestraat, gewerkt. Ook heeft hij nog bij Henzen wegenbouw op de vrachtwagen gezeten en 33 jaar bij steenfabriek 'De Vogelenzang' als heftruckchauffeur gewerkt. Naar hij zelf zegt is hij daar opgeklommen tot 'chef gevelstenen'. Daar staat nu een nieuwe wijk onder dezelfde naam als de steenfabriek. Hij weet nog over die tijd: "De straatstenen op de Bontekoe, Zuidwal, Van Deventerstraat, en Weverstraat, en Koningsstraat heb ik bijna allemaal daar gebracht".

Muren

De routepaaltjes op de Utrechtse Heuvelrug heeft hij bijna geheel voorzien van route-aanwijzingen voor wandelaars en paardrijders. Wat veel mensen niet weten is dat hij ook veel muren heeft geïmpregneerd door half west-Europa. Zelfs op een hoogte van 46 meter, en ook bij de whiskydistilleerderij van Long John in Glasgow, Schotland, vertelt hij met trots. "Ik zit hier vaak, vooral met mooi en warm weer, in de schaduw, uit de wind en zon. Er komen veel bekenden langs voor een gezellig praatje. "Kom, ik ga maar weer eens, want moet nog naar huis lopen", de plek leeg achterlatend...

Meer berichten