Lezingencyclus in het najaar

Kesteren - Het Streekmuseum en de Historische Kring Kesteren en Omstreken hebben de nieuwe lezingencyclus voor dit najaar gereed. Iedereen die geïnteresseerd is in heden, verleden en toekomst is van harte welkom op steeds de tweede maandagavond van de maand. Het Streekmuseum bevindt zich aan Provincialeweg 21 4032 NZ te Ommeren. Er is voldoende parkeerruimte aanwezig. De avonden starten om 20.00 uur. Toegang gratis. Op maandagavond 10 september zal Bernier Cornielje een indringend verhaal houden over de op 15 oktober 1917 door het vuurpeloton doodgeschoten Mata Hari.

Kleipijpen

Op 8 oktober vertelt André van Ingen over het mysterie van de kleipijpen. Dé 'gidsfossielen' voor de moderne archeologie vanaf 1600. Dit wordt een boeiende lezing over wat het pijp roken voor onze geschiedenis betekend.

Grafrituelen

Sebastiaan Knippenberg sluit het lezingenseizoen op 12 november af met een verhaal over prehistorische grafrituelen. Men hoort dan over alles wat daarover gevonden tijdens de opgravingen op het industrieterrein van Medel bij Tiel.

Informatie

Voor meer informatie kan men kijken op de website van het Streekmuseum Baron van Brakell:

www.streekmuseumbaronvanbrakell.nl

Meer berichten