Wim Brouwers in actie zoals vele hem kennen.Met de fotocamera in aanslag. Om weer een pracht van een plaat te maken. (Foto: Erich Snijder)
Wim Brouwers in actie zoals vele hem kennen.Met de fotocamera in aanslag. Om weer een pracht van een plaat te maken. (Foto: Erich Snijder) (Foto: Erich Snijder.)

'De mooiste plek is toch Vreewijk'

Door Henk Jansen

Estafette voor Rhenen en Betuwe

Wim Brouwers (70) een Rhenenaar van geboorte, die het eerste levenslicht zag op Vreewijk, vult dit keer de rubriek Estafette. Hij weet boeiende verhalen te vertellen over de periode waarin hij van kleine man tot volwassen vent opgroeide. Met zijn verhalen over oud Rhenen weet hij menig oor te boeien.

Rhenen - Heel even zat hij bij meester 'Tuut' in de schoolbanken van de Openbare School aan de Nieuwe Veenendaalseweg, Om vervolgens in de nieuw gebouwde Halschool aan de Acacialaan de rest van zijn basisschooljaren door te brengen.

Tekenaar

Aan de LTS i.n Wageningen leerde Wim aanvankelijk het timmermansvak, maar stapte snel over op de opleiding bouwkundig tekenaar. In de vak vond hij vervolgens emplooi bij Nieuwenhuis/Van de Dikkenberg. Bij dit vak bleef het echter niet. Lees elders op deze pagina meer daarover.

De mooiste plek van Rhenen: Vreewijk. Zoals het toen was en zoals het nu geworden is. Vreewijk heeft mij gevormd. Daar bewaar ik mooie en dierbare herinneringen aan. Ik mag dan elders buiten wonen, ik ben en blijf een Vreewijker.

Welke jeugdherinnering koester jij: Ik kan teren op veel mooie jeugdjaren. Een van dierbaarste is wel het optreden van de Everly Brothers in Utrecht. Waar ik met een drietal vrienden getuige van ben geweest. Don en Phil Everly live gezien en gehoord te hebben. Daar kan ik nog vaak een terugdenken.

Waar ben je beducht voor: Dat mensen in de samenleving uit elkaar worden getrokken. Dat mensen elkaar voorbij lopen.

Waarom mag een fotograaf niet huilen: Bij een traan zie je de dingen niet scherp meer. Hij dient in zijn werk de beleving en emotie van het te fotograferen object vast te leggen.

Welke dag zou je over willen doen: Dat ik weer Wim Brouwers zou zijn, met alle ups en downs die er bij hoorden en horen.

Aan welke huishoudelijk klus heb je een hekel: Aan geen enkele. Mijn vrouw en ik hebben niet zoiets als taken verdelen. Met andere woorden, dit doe ik en dat doe jij. We doen alles samen.

Naar wie een straatnaam in Rhenen vernoemen: Wat te denken van een van gulle gevers aan het Gast- en Weeshuis in Rhenen. Met het geld wordt al jaren veel goeds gedaan. Ik kan even niet op een van de namen van gulle gevers komen, maar die verdienen een straatnaam.

Speelt FC Lienden mee om de titel in de Tweede Divisie: In de Tweede Divisie kun je alleen maar verliezen. De kampioen promoveert niet, maar degradatie is wel aan de orde.

Wat is jouw levensmotto: Achterom kijken. Daar beleef ik nog steeds veel plezier en genoegen van. En door achterom te kijken kun je ook weer vooruit kijken.

Jouw absolute Evergreen: Ik heb er zoveel. Kan wel een hele waslijst opnoemen. En daar haal ik met genoegen 'The House of the Rising Sun' van Eric Burdon and The Animals uit.

Waar heb je spijt van: Dat ik zo jong getrouwd ben. Als mij dan wordt gevraagd waarom ik spijt heb, dan is zeg was ik maar nog jonger getrouwd geweest.

Waar gruwel jij van: Dat mensen naar andere mensen wijzen over afkomst. Ik verloochen mijn afkomst nooit.

Meer berichten