De teams van vv Kesteren en vv Echteld tegen elkaar in actie tijdens de 'Prima voor elkaar cup'. (Foto: Henk Jansen)
De teams van vv Kesteren en vv Echteld tegen elkaar in actie tijdens de 'Prima voor elkaar cup'. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

'Prima voor elkaar Cup' goed geslaagd

Door Henk Jansen

Voetbaltoernooi zes Betuwse clubs

''Alle lof naar Chris van Alfen en Stoffel Vermeer van vv Kesteren, en al die andere vele vrijwilligers. Door hun inzet en enthousiasme is de eerste editie van de 'Prima voor elkaar cup' een meer dan geslaagd toernooi geworden. Onze dank gaat dan uit naar vv Kesteren en al die betrokkenen die het toernooi kleur hebben gegeven'', aldus Hans van Klaarbergen van 'Prima voor elkaar', een kantoor dat actie is in de gehele Neder- Betuwe.

Kesteren - Hans en Kees van Klaarbergen hebben iets met sport. Niet alleen met de actieve bedrijvers ervan, maar ook met de vrijwilligers die er bij betrokken zijn. ''Van de kantine vrouw of man tot aan de schoonmaker van de kleedkamers, we hebben daar veel respect voor. Wij ondersteunen dan ook als kantoor dan ook graag initiatieven waar vrijwilligers hun ziel in zaligheid in leggen'', aldus Hans.

Engelse Cup

De 'Prima voor elkaar cup' is de vervanger van de Neder Betuwe Cup, waar het kantoor van Hans en Kees Klaarbergen organisatorisch ook een aantal jaar bij betrokken was. Aan de Neder Betuwe Cup namen louter ploegen uit de Neder-Betuwe deel. Organisatorisch bleek dat niet meer haalbaar, zo vlak voor een nieuw seizoen. Dus werd voor een andere naam en een andere opzet van het toernooi gekozen. Voor de winnaar was look-a-like van de 'Engelse Cup'. Een toernooi waaraan dit jaar is deelgenomen door de volgende ploegen: vv Kesteren, vv Dodewaard, DFS 2, FC Lienden (zaterdagtak) Uchta en vv Echteld. De andere opzet was het toernooi plaatst te laten vinden op voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een toernooi dat in en tijdspanne van en week moest worden afgewerkt. Hans van Klaarbergen daarover: ''Dat is prima gelukt. Het waren wedstrijden van twee keer een half uur. Bij het toernooi staken tal van vrijwilligers de handen uit de mouwen. Dat vinden mijn broer Kees en ik een van de grote pluspunten van het toernooi. Betrokken mensen die er staan voor hun club. De wedstrijden werden soms op het scherp(st) van de snede, maar met respect voor elkaar werd het een leuk toernooi. Volgend jaar neemt vv Echteld de organisatie van de 'Prima voor elkaar cup'voor haar rekening.''

Winnaar

Winnaar van het toernooi werd het tweede team van DFS Opheusden. Het team werd versterkt met een aantal spelers uit het eerste elftal. Het wist in de finale vv Echteld te kloppen. In de strijd om de derde en vierde plaats trok FC Lienden aan het langste eind. Dat deed het ten koste van vv Kesteren, dat dus vierde werd. In de strijd om vijfde en zesde plek klopte vv Dodewaard het Ochtense Uchta. Voor alle hier genoemde ploegen worden de komende weken bekerwedstrijden gespeeld begint in de laatste week van september het nieuwe seizoen weer. Het seizoen '2018-2019'.

Meer berichten