Geslaagde Monumentendag in Rhenen

Het was een bijzondere Monumentendag in Rhenen. Het weer was prachtig en een bijna zomerse dag, zo begin september. Er was van alles te beleven. 

Door Max Timons

Rhenen - 's Morgens begon het al met een onthulling van het mooie monument op Frederik vd Paltshof, voor het Koningshuis.  Daarna werd de kunstmarkt door burgemeester Hans van der Pas geopend in de Cunerakerk, waar kraampjes waren geplaatst, en veel belangstelling voor was. Tegelijkertijd begonnen rondom de Cuneratoren en het plein allerlei activiteiten.

Er was van alles te doen, zoals puzzelen over Rhenen, creatief bezig zijn met graffiti, schilderen en 'samen soepen'. Nederland staat bekend als soepland, en dat was te merken, de gratis bakken waren bijna niet aan te slepen.

Zwembad 

Er was een groot zwembad opgezet, waar kinderen de eendjes uit konden vissen. Tevens was er het circus Utrechtse Heuvelrug, waar jong en oud trucjes konden uitproberen, springende reuzenkikkers, een mooi geklede 'ballonnenvrouw' en meerdere attracties. Het geopende vernieuwde museum op het Kerkplein werd druk bezocht, eveneens de markt zelf.

Er waren ensembles die gepaste oude muziek speelden. Tijdens de markt was er ook een "Paardenmeisje".  Zij was op verschillende plekken op de markt te horen terwijl ze, op een paard gezeten en soms ook dansend, mooie en gezellige a capella liedjes zong. De organisatie van de Monumentendag in Rhnen kan terugzien op een geslaagde dag.

Meer berichten