Lezing over bedreiging van technologie in De Vlam

Neelke Doorn hoogleraar aan de technische universiteit in Delft stelt zich zondagmorgen 16 september om 10.30 uur in De Vlam in Rhenen de vraag of wij niet te afhankelijk zijn geworden van de technologie.

Rhenen - Technologie speelt een steeds grotere rol in ons leven. Het wordt soms als bedreiging voor de menselijke identiteit gezien. Al eeuwen lang maakt de mens gebruik van technische hulpmiddelen en we zouden daarom ook kunnen stellen dat techniek juist fundamenteel onderdeel is van de menselijke identiteit. In deze lezing zal men vanuit de techniekfilosofie kijken naar de relatie tussen mens, techniek en identiteit.

"We zullen daarbij de uitersten, een kritiekloos techniek-optimisme en een fatalistisch techniek-determinisme, proberen te vermijden. Meer dan voor de identiteit is de vraag of technologie geen bedreiging vormt voor de autonomie van de mens", aldus Neelke Doorn.

De lezing wordt gehouden in De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen, 16 september van 10.30 - 12.00 uur. Bijdrage in de kosten 9 euro, 6 euro voor leden en begunstigers.

Meer berichten