Elly Budding- van Setten werkt al vier decennia bij Kwalitaria Colijn in Rhenen. Een vakkracht die op waarde geschat wordt. Foto: Henk Jansen)
Elly Budding- van Setten werkt al vier decennia bij Kwalitaria Colijn in Rhenen. Een vakkracht die op waarde geschat wordt. Foto: Henk Jansen) (Foto: )

Elly al 40 jaar bij Kwalitaria Colijn

Elly Budding-van Setten (54) heeft er inmiddels al veertig jaar dienstverband opzitten bij Kwalitaria Colijn aan de Herenstraat in Rhenen. En de geboren Rhenense denkt nog steeds niet aan stoppen. Vier decennia actief in de zaak van Maarten Colijn Junior, die de snackbar van zijn vader, Maarten Colijn senior, overnam. Elly begon er als 14-jarige en al veertig jaar wordt haar inzet en kunde op waarde geschat.

Rhenen - ''Ik zat nog op de Helicon in Kesteren toen ik met met mijn moeder de snackbar van Maarten Colijn binnenstapte voor een hartige hap en vervolgens door de vrouw van Maarten senior werd gevraagd of ik zin had om in de snackbar te komen werken. Van twee avonden per week werd het een volledig baan baan van 32 uur.''

Berto

Zoon Berto (26) begon er ook als 14-jarige en is inmiddels al ruim 13 jaar een vaste waarde in de kwaliteitszaak. ''Onze zoon bevalt het ook prima. Ik kijk terug op 40 prachtige jaren en kijk uit naar de jaren die nog komen. Want aan stoppen denk ik voorlopig nog niet. Ik vind het contact met de klanten leuk. Natuurlijk heb ik in de afgelopen 40 jaar veel zien veranderen. Maar ik blijf vriendelijk en bezie alles van een positieve kant.'' Aan Elly stelden we ook een aantal niet alledaagse vragen:

Wat zou je graag gratis verstrekt willen zien: 'Zwemles voor kinderen. Hoe sneller ze beginnen met zwemmen des te beter. En dat gratis.

Wie getuigd van moed: Mijn man Cees. Die heeft wat voor zijn kiezen gehad wat betreft zijn gezondheid. Maar hij is een echte doorzetter. Iemand die niet snel opgeeft.

Wat is geen kunst: Aan pesten. Daar heb ik echt een hekel aan. Met pesten kun je mensen aardig wat leed toebrengen.

Hoe ziet jij favoriete tv-avond eruit: Ik keek echt graag naar RTL- Late Night. Nog niet zolang geleden gepresenteerd door Humberto Tan. Ik vond het toen leuk. Het wordt nu gepresenteerd door een nieuwe presentator en daar vind ik niet veel aan. En kijken naar de The Voice. Daar ga ik voor zitten. Vooral de uitzending van de zingende oudjes.

Welke verzamelwoede heb jij: Ik verzamel niets, maar ik gooi niets weg. Alles wat ik van onze opgroeiende kinderen heb, heb ik bewaard.

Wat vind je de lekkerste snack: Een broodje frikadel met en een broodje kroket met. Ook na veertig jaar smaakt me dit nog steeds lekker.

De grootste politieke blunder: Dat gedoe over de eigen risico.

Welk boek ben je aan het lezen: Judas van Astrid Holleeder. Ik ben er pas in begonnen. Staat op mijn E-reader en ga het boek straks op vakantie verder lezen.

Met wie zou je een week willen ruilen: Dat weet ik niet. Voel me in mijn eigen huid en vak toch het beste.

Wie inspireert jou; Het klinkt gek. Maar dat doe ik zelf. Ik sta positief in het leven.

Wat heb jij nog niet verwerkt: Het heeft een tijdje geduurd, maar de dood van mijn vader, inmiddels al weer zes jaar geleden, liet me niet los. Ik heb het inmiddels wel een plek kunnen geven.

Wat maakt de stad Rhenen zo bijzonder: Wat te denken van het ereveld op de Grebbeberg en het Ouwehands Dierenpark. Die zijn wereldwijd bekend.

Meer berichten