Het Streekmuseum in Ommeren
Het Streekmuseum in Ommeren (Fotograaf Streekmuseum Baron van Brakell)

Baron van Brakell zoekt vrijwilligers

Het Streekmuseum Baron van Brakell aan de Provincialeweg 21 Ommeren is op zoek naar een groep enthousiaste mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten op alle onderdelen van het museum.

Ommeren - Dat kan bijvoorbeeld door een inzet van enkele uren wekelijks of tweewekelijks, tot meerdere uren per openingsdag. Alle inzet, hoe klein ook, wordt buitengewoon gewaardeerd. Door een constante groei van het aantal bezoekers is ook nieuwe aanwas nodig van de huidige club vrijwilligers.

Het Streekmuseum heeft een grote tentoonstelling die de afgelopen honderd jaar uit het Betuwse leven verbeeld, een kelder vol boerenwagens en op de eerste etage een collectie archeologie en de geschiedenis van het Romeinse Rijk tot en met de Tweede Wereldoorlog. Ook aandacht is er voor de Wederopbouw periode, de Betuwespoorlijn.

Het vrijwilligerswerk varieert van koffie schenken in het museum café tot rondleidingen verzorgen na een interne opleiding, historische gegevens en materialen uitzoeken en/of beschrijven, of de archeologen ondersteunen met schoonmaken van vondsten. Ook het puzzelen met Romeinse scherven, is een dankbare taak waarvoor geduldige mensen worden gezocht. Iedere vrijwilliger wordt ingepast op zijn of haar voorkeuren, specialiteiten, interesse. Zie ook: www.streekmuseumbaronvanbrakell.nl. Voor meer informatie: Joke Honders, jokehonders@outlook.com & 06 30041312.

Meer berichten