Op bijgevoegde foto zijn de warmtepompen op het dak van sporthal De Leede te Kesteren te zien. De foto mag vrij van rechten en kosten, met bronvermelding, worden geplaatst.
Op bijgevoegde foto zijn de warmtepompen op het dak van sporthal De Leede te Kesteren te zien. De foto mag vrij van rechten en kosten, met bronvermelding, worden geplaatst. (Foto: Greenspread)

Eerste gemeentelijke sporthallen van het gas af

Neder-Betuwe is de eerste gemeente die bestaande sporthallen gasloos heeft gemaakt. In opdracht van de gemeente voerde Greenspread bij zes gemeentelijke gebouwen een haalbaarheidsstudie uit. Nadien ontwierp Greenspread de installaties en verzorgde zij de coördinatie tijdens de uitvoering. Bij twee sporthallen is reeds een gasaansluiting verwijderd en wordt nu verwarmd met warmtepompen.

Regio - De gemeente Neder-Betuwe loopt voorop op het gebied van duurzaamheid en wil het goede voorbeeld geven. Zowel het college als de raad is fervent voorstander van een duurzame energievoorziening en heeft daarom besloten de verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed verder aan te jagen. Neder-Betuwe is al koploper op het gebied van zonne-energie op haar eigen vastgoed. De gemeente zocht wederom de samenwerking met Greenspread.

Peter van den Berg, beleidsadviseur duurzaamheid: “De gemeente Neder-Betuwe werkt al jaren samen met Greenspread aan het verduurzamen van gemeentelijk vastgoed. Wij worden hierbij volledig ontzorgd, van ideefase tot en met realisatie. Waar mogelijk proberen we dit te combineren met een vorm van participatie voor inwoners, zoals crowdfunding. Dit bevalt ons prima. Ook bij het van-gas-los-maken van onze sporthallen is de samenwerking met Greenspread voorspoedig gegaan. Dankzij deze verdere verduurzaming zijn deze gebouwen nu weer volledig toekomstbestendig”. Het eerste project is op 7 september opgeleverd.

Meer berichten