Vertegenwoordigers van de Rhenense basisscholen, met in het midden achter de Jumbo-kar Cornelis Mostert. (Foto: Henk Jansen)
Vertegenwoordigers van de Rhenense basisscholen, met in het midden achter de Jumbo-kar Cornelis Mostert. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

Sparen voor spel- en leermaterialen bij Jumbo Mostert in Rhenen

Rhenen - Klanten die tussen 3 oktober tot en met 20 november boodschappen doen bij Jumbo Mostert in Rhenen, een zaak die gevestigd is aan de Plantsoenstraat, kunnen sparen voor spel- en leermaterialen voor lokale basisscholen. Er doen vijf basisscholen in Rhenen mee aan deze actie.

De deelnemende scholen in Rhenen zijn: Daltonschool, De Ericaschool, Montesorrischool, CBS de Springplank en de Cuneraschool. Voor de 'Sparen voor je School'-actie stelt Jumbo onder de deelnemende basisscholen in Rhenen een budget van maar liefst 3500 euro beschikbaar.

Code

Klanten van Jumbo ontvangen vanaf 3 oktober bij elke besteding van 10 euro een gratis schoolpunt met een code. Op de website jumbosparenvoorjeschool.nl kunnen klanten eenvoudig de punten toewijzen aan één van de vijf hierboven vermelde en deelnemende basisscholen.
Na afloop van de actie wordt het beschikbare budget op basis van het aantal toegewezen punten verdeeld over de basisscholen. De school met de meeste punten ontvangt naar verhouding het hoogste bedrag.

Leermaterialen

De scholen hebben voorafgaand aan de actie aangegeven voor welke producten zij graag willen sparen. De deelnemende scholen konden kiezen uit een grote collectie spel- en leermaterialen.

Zo spaart elke basisschool voor iets waar ze echt behoefte aan heeft. Om zo hun leerlingen datgene te bieden waaraan ze naast kennis ook spelplezier aan kunnen beleven.
Op deze manier weten de klanten van Jumbo waar zij met de spaarpunten aan bijdragen. In december wordt bekend gemaakt welk bedrag de basisscholen kunnen besteden aan de spel- en leermaterialen.

Familiebedrijf

De 'Sparen voor je School' actie sluit naadloos aan op de maatschappelijke betrokkenheid van ondernemer Cornelis Mostert. Hij zet zich altijd in voor clubs, scholen, verenigingen en is zelfs actief bij buurt feestjes en festiviteiten. ''Waar steun nodig is probeer ik altijd de helpende hand te bieden. Zo vind ik het belangrijk dat goede doelen gesteund dienen te worden.
Vooral als met het doel direct hulp kan worden geboden. Niet dat hulp over zoveel schijven dienen te gaan. Direct mensen mensen in hun nood helpen.
Of clubs en verenigingen die hulp te bieden die het hard nodig heeft. Om zo hun leden datgene te bieden waarvoor ze in zijn opgericht. Als Jumbo supermarktketen staan we midden in de samenleving'', aldus Mostert die zelf wekelijks actief is op de voetbalvelden.
Onder meer als scheidsrechter bij voetbalvereniging SKV. De Jumbo-supermarktketen voelt zich verantwoordelijk voor de wereld om zich heen. Voor deze generatie, maar ook zeker voor de volgende.

Meer berichten