workshop
workshop (Foto: n.v.t.)

250 jonge vrijwilligers komen samen

Zeker 250 vrijwilligers hebben ondanks de koude nacht afgelopen weekend in Lunteren deelgenomen aan diverse workshops zoals ‘hoe kom jij over?’, ‘Veilig touw en kabelbanen bouwen ’, “sociaal media en scouting” “spel en creativiteit”, “Rythms of the world”.

Regio - Allen zijn jonge mensen, die leiding geven aan jeugd in lokale Scoutinggroepen of groepbestuurders, verantwoordelijk voor de continuïteit van zo’n Scoutinggroep. Scouting regio NederVeluwe organiseert het Haas-in18 weekend om de kwaliteit van groepsprogramma’s en bestuurlijke kracht van lokale groepen, nog verder te versterken.

Jonge vrijwilligers geven al vanaf 18 jaar leiding in Scoutinggroepen. Dat is bewust, omdat hun doorgroei van jeugdlid naar leiding een onderdeel is van hun persoonlijke ontwikkeling. Leren leiding geven aan de ontwikkeling van jeugd, verantwoordelijk zijn en zelfredzaam, evenals inzet vertonen voor de maatschappij. Gemiddeld besteden veel vrijwilligers ongeveer 8 uur per week aan de activiteiten voor kinderen en jongeren.

Deelnemers uit Rhenen

De 250 deelnemers aan de Haas-in18 waren afkomstig uit de gemeenten Ede (incl. Bennekom en Lunteren), Scherpenzeel, Veenendaal, Rhenen, Wageningen en Renkum (incl. Oosterbeek)

Wethouder Willemien Vreugdenhil was samen met twee raadsleden van de gemeente Ede en directeur van Scouting Nederland op zondag middag aanwezig om de sfeer van de Haas-in18 te proeven. Tijdens dit bezoek heeft ze kennis gemaakt met de jonge vrijwilligers en hun motivatie om veel tijd te steken in de ontwikkeling van kinderen.

Meer berichten