Alzheimer Nederland zoekt collectanten

Alzheimer Nederland zoekt collectanten in de Gemeente Neder-Betuwe. Alzheimer Nederland werkt al bijna 30 jaar aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun naasten.

Regio - Door hulp en informatie te bieden en op te komen voor hun belangen. Daarnaast financiert Alzheimer Nederland wetenschappelijk onderzoek naar behandeling, preventie en genezing van dementie. De stichting is volledig afhankelijk van particuliere giften. Om die reden is de landelijke collecteweek van 5 tot en met 10 november 2018 heel belangrijk.De organisatie zoekt nog dringend collectanten in Ochten, Opheusden, Kesteren en omgeving.

Dag in dag uit worstelen honderdduizenden mensen in Nederland met de gevolgen van dementie. Als patiënt of als familie/partner/vrienden. Door de vergrijzing neemt dit aantal de komende jaren snel toe, waardoor 1 op de 5 mensen door deze ziekte getroffen wordt. Alzheimer is daarmee hard op weg de grootste en meest kostbare ziekte te worden in Nederland. Alzheimer is een ontluisterende ziekte, waarbij de patiënt geheugen, identiteit en emoties verliest. Uiteindelijk vernietigd de ziekte het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Wat begint met vergeetachtigheid leidt uiteindelijk tot totale ontreddering en tot de dood.

Alzheimer is niet te stoppen. Nog niet. Meer onderzoek naar oorzaak en oplossing is noodzakelijk om Alzheimer te kunnen overwinnen. Daarvoor is veel geld nodig. Met een paar uur van uw tijd kunt u helpen door u in te zetten als collectant in de collecteweek van 5 t/m 10 november 2018.

U kunt zich opgeven via: Ursula Doornbos voor Ochten/IJzendoorn/Echteld 0614928813

Hans van Wichen voor Kesteren 0488-411904

Liset Schulp voor Opheusden 0488-442015

Voor meer informatie, kijk op: www.alzheimer-nederland.nl/collecte

Meer berichten