Foto:

Echtpaar Zandwijk-Homan 60 jaar getrouwd

Zij waren op vakantie in Oostenrijk op de datum van hun 60-jarig huwelijk op 20 augustus. Eenmaal terug in de Betuwe vierden de heer en mevrouw Zandwijk-Homan uit Dodewaard vorige week deze bijzondere mijlpaal. Namens gemeente Neder-Betuwe bracht burgemeester Jan Kottelenberg felicitaties en bloemen.

Dodewaard - Het echtpaar kreeg schriftelijke gelukwensenvan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en van de Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje. De heer M. Zandwijk (82) en mevrouw C.G. Zandwijk-Homan (82), voor hun omgeving Tijs en Corrie, trouwden op 20 augustus 1958 in het gemeentehuis van Heteren. Zij gingen wonen in Dodewaard.

Het was de tijd van wederopbouw en woningen waren schaars. Maar er kwam drie kamers vrij in het oude postkantoor van Dodewaard aan de Pluimenburgsestraat en daar maakten zij dankbaar gebruik van. Na twee jaar verhuisden zij naar de Hoge Hofstraat, in één van de eerste koopwoningen van Dodewaard; een goede zet want het is nog steeds hun adres.

Tijs Zandwijk, geboren en getogen in Dodewaard, was 42 jaar lang machinebankwerker; eerst bij de firma Van Schaik en later bij Ledoux. Corrie Zandwijk-Homan, geboren in Zetten en opgegroeid in Randwijk, zorgde voor het gezin dat verrijkt werd met een dochter en waar later nog een schoonzoon bij kwam. 20 jaar lang was de heer Zandwijk actief voor Tafeltje Dekje om maaltijden thuis te bezorgen. Mevrouw Zandwijk houdt van planten kweken, voor zowel binnen als buiten. En ze is handig met naald en draad; samen met vriendinnen maakt zij graag kleding.

Er was genoeg gespreksstof tijdens het bezoek. Over wonen in Dodewaard. Over het dorp Hollersbach in Oostenrijk, al decennia de bestemming van hun 'huwelijksreis' op 20 augustus. Zij zijn in het dorp inmiddels zo bekend dat zij deze zomer bij hun 40ste vakantieverblijf officieel door de gemeente Mittersill zijn gehuldigd. doet het echtpaar graag en de bruidegom vooral. Met een burgemeester die bij voorkeur de gemeente per fiets doorkruist was ook hierover genoeg aan elkaar te vertellen.

Bijlage: foto, vrij van rechten (3JetFotografie Ochten)

De heer en mevrouw Zandwijk-Homan en burgemeester Kottelenberg

Meer berichten