Terwijl moeders druk converseren houdt Aidan het liever bij een boek van Cars. (Foto: Max Timons)
Terwijl moeders druk converseren houdt Aidan het liever bij een boek van Cars. (Foto: Max Timons) (Foto: )

Opvoedparty in Rhenen

Rhenen - Op donderdag 4 oktober, in de week van de opvoeding, werd in de Westpoort, voor de eerst keer een Opvoedparty georganiseerd. Die biedt een speelse en luchtige manier voor ouders om te praten over opvoedkwesties. Aanwezig waren 8 moeders en een oma. Terwijl de kinderen speelden, wisselden zijn hun ervaringen uit met hulp van een kaartspel.

Een voor een, trokken ze een kaartje en vertelden ze hoe zij zouden reageren op de beschreven situatie. De moeders waren het er met elkaar over eens dat het wel heel belangrijk is, dat je niet te snel oordeelt over het ouderschap van een ander.

Luisteren en meedenken

'Aan iemand die zich nauwelijks verdiept in jouw situatie en het dan beter weet', heb je helemaal niets. 'Je hebt mensen nodig, die goed naar je luisteren en die met je mee willen denken.' De Opvoedparty was een initiatief van Leontine Bibo van Buurtgezinnen.nl en Dieuwke Tigchelaar van Kids & Klets die elke eerste donderdag van de maand van 9.30 uur tot 11.30 uur in De Westpoort plaatsvindt.

Ouders komen hier bij elkaar om samen over de kinderen en opvoeden te praten. Kinderen die nog niet naar school gaan zijn ook welkom.
Buurtgezinnen.nl is een initiatief voor overbelaste gezinnen waar de emmer dreigt over te lopen. Coördinator Leontine Bibo zoekt voor deze gezinnen een steungezin in de buurt.

Meer berichten