De gitaristen Linda en Karin Bos (boven) en leadzangeres Hannah van Dolder en drummer Jonathan Nobel. (Foto: Lianne Vink)
De gitaristen Linda en Karin Bos (boven) en leadzangeres Hannah van Dolder en drummer Jonathan Nobel. (Foto: Lianne Vink) (Foto: )

Muziek, beelden en vurig spektakel in Rhenens cultuurcafé

Rhenen - De Veenendaalse Nienke Siezenga is met haar 13 jaar het jongste zangtalent op het podium van het Rhenens Cultureel Café. Dat wordt dus een verrassing. En ook Nina Klaassen uit Amerongen, die vier liedjes zingt, is in Rhenen nog een onbekende. Beide gasten maken woensdagavond 17 oktober vanaf 20.00 uur hun debuut in de bovenzaal van Moeke Rhenen.

Wie is Nienke Siezenga? Ze is leerling op het Christelijk Lyceum Veenendaal, ze houdt van paardrijden, turnen en zingen.
Dat laatste gaat haar goed af: vorig jaar deed ze mee aan de VioceKids, en drong door tot de battles. Datzelfde jaar won ze de Veenendaalse Vlow-popronde. En ze zingt bij 'Make Soms Noise Kids', een koor als 'Kinderen voor Kinderen'.

Zusjes Bos

De tweede soliste is Nina Klaassen, die al vaker optrad tijdens de Acoustic Sessions in het Amerongse Buitenlust.
Daar is ook haar vader singer-songwriter Ray Klaassen een vaste podiumgast. Gitarist Ray deed ooit mee aan de eerste Voice of Holland en heeft Nina ongetwijfeld geïnspireerd ook het podium op te gaan.
Cultuurcoördinator en presentator van het Cultureel Café is Lea van Son. Zij heeft de zusjes Bos uit Elst gevraagd om nog een keer te laten horen wat zij kunnen.
Linda (basgitaar) en Karin (elektrische gitaar) verrasten in hun vorig optreden en ze speelden het dak eraf.
Deze keer krijgen ze alle ruimte tijdens het borreluurtje en sluiten de avond af onder het motto 'So let's meet'.
Ze brengen drummer Jonathan Nobel en leadzangeres Hannah van Dolder mee.

Andere verrassingen

Tot zover de muziek, want het Cultuurcafé biedt nog twee verrassende ontmoetingen. Lars van Maldegem en Quinten van der Sluys zijn de mannen achter het bedrijf MaldeGuys. Met camera's en drones leggen ze mooie, dierbare en belangrijke momenten vast in beeld en geluid. Ze laten zien dat geen opdracht te gek is en geen project te groot.
Ander visueel spektakel brengen de dansers en acrobaten van Flame Of Anor. Dit Wageningse duo legt zich toe op poi, het jongleren met vuur.
Ze treden er in het hele land mee op, zoals ook tijdens Kleurrijk Rhenen op 8 september. De naam Flame of Anor (Vuur van de Zon) komt van de tovenaar Gandalf uit In De Ban van de Ring.
Bezoekers van het cultuurcafé kunnen dus een betoverende gepassioneerde futuristische licht-act verwachten.

Cultureel Café

Het Cultureel Café is woensdag 17 oktober in Grand Café Moeke Rhenen, Veerplein 1 in Rhenen. Het café is gratis toegankelijk en begint om 19.45 uur en is afgelopen om 23.00 uur. Het cultuurcafé is op de bovenverdieping en is ook bereikbaar met de lift.

Informatie: Lea van Son: coordinator@cultuurinrhenen.nl.

Meer berichten