Foto:

Burgemeester en brandweer op kraambezoek

Burgemeester De Boer ging donderdag 1 november op kraamvisite bij de familie Boer uit Kerk-Avezaath. Hij overhandigde hen, samen met de brandweer, persoonlijk een 'brandweerkoffertje' ter ere van de geboorte van hun zoon Jens.

Regio - Dit in het kader van de Nationale Brandpreventieweken 2018. Tijdens deze weken is er extra aandacht voor nieuwe ouders. Het motto van de Brandpreventieweken is dit jaar: 'Hé, doe de deur dicht!'. Deze slogan doelt op het feit dat rook en vuur minder snel verspreiden als je de binnendeuren van je woning sluit. Dan heb je langer de tijd om te vluchten. Extra aandacht is er voor jonge ouders, die om hun baby te horen de binnendeuren juist vaak open laten.

Voor aanstaande en jonge ouders verandert er veel en is er bij hen veel behoefte aan informatie over brandveiligheid. Juist jonge ouders staan open voor deze informatie omdat ze hun grote nieuwe verantwoordelijkheid voelen. De kans dat voorlichting over brandveilig wonen aanslaat, is bij hen dus ook groot.

Geboortekoffertje en geboortetasjes 
Voor jonge ouders is het belangrijk stil te staan bij de veiligheid van de kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis. De brandweer en de gemeente helpen daarbij. De ouders van baby Jens kregen een speciaal 'Brandweerkoffertje' met daarin een rookmelder, voorlichting en een aardigheidje. Andere ouders krijgen een geboortetas, met datzelfde aardigheidje en ook voorlichtingsmaterialen. Zo worden de kersverse ouders geholpen om de brandveiligheid in hun woning te vergroten. 

Meer berichten