Ans Pilkes en Henk Deys presenteren het boek Ons Genoegen Rhenen, 150 jaar jong.
Ans Pilkes en Henk Deys presenteren het boek Ons Genoegen Rhenen, 150 jaar jong. (Foto: Max Timons)

Jubileumboek Ons Genoegen, Rhenen 150 jaar jong

Afgelopen zaterdag werd in een uitverkochte Cunerakerk het laatste jubileumconcert gepresenteerd. Begin dit jaar startte de muziekvereniging haar concertreeks op 17 februari, de datum van oprichting in 1868. Op 21 april volgde een groots Proms-concert in Veenendaal met bekende musicalsterren en op 16 juni het Midzomerjeugdfestival. Zaterdag was er de afsluiting met de wereldberoemde sopraan Tania Cross en de in Jamaica geboren Neco Novellas.
Vooraf werd het jubileumboek Ons Genoegen, 150 jong gepresenteerd.

Rhenen - Ans Pilkes - Van Delft presenteerde het boek, waaraan zij, samen met Henk Deys, het afgelopen anderhalf jaar hard aan heeft gewerkt. Zij memoreerde daar Gerrit de Roder, die voorafgaand aan het honderdjarig bestaan in 1968 een aantal speeches had voorbereid, maar deze helaas niet kon uitspreken, omdat hij een maand voor het jubileum overleed, "Ik heb die toespraken opgenomen in deze uitgave, want zij geven een mooi beeld van het ontstaan van Ons genoegen tot aan de periode in 1968". De 82 jarige dochter mevrouw Van Delft - de Roden, "jawel zij is een volle tante van mij", zat in de zaal.

Ook noemde ze Roel Wildemans, de dirigent, die Ons Genoegen in een 'moeilijke tijd' omhoog stuwde tot een Symfonisch Blaasorkest van grote waarde . De zoon van Wildemans, "en hij is een neef van van mij", was ook aanwezig. Ans Pilkes reikte een exemplaar van het herinneringsboek aan haar beide familieleden uit.

Het boek ligt vanaf 5 november in de rekken bij Bruna in Rhenen en is te koop voor 14,95 euro. 

Meer berichten