Kemp van Ginkel en Jeanie van der Heide
Kemp van Ginkel en Jeanie van der Heide

Extra openstelling tentoonstelling portretten

Sinds 2 september is er in De Vlam een tentoonstelling te zien met portretten van de Rhenense schilders Kemp van Ginkel en Jeanie van der Heiden.

Rhenen - Om belangstellenden de gelegenheid te geven deze tentoonstelling nog te bezoeken voor deze sluit, is er op zondag 18 november een Extra Openstelling van 12.00 uur tot 13.30 uur. De exposanten zijn aanwezig. Zij geven graag toelichting op hun werk en vinden het plezierig om met bezoekers in gesprek te gaan.

Van de hand van Kemp van Ginkel zijn er dertien portretten van mensen uit zijn omgeving of van personen die hem getroffen hebben. Hij hanteert verschillende stijlen, van schetsmatig tot meer gedetailleerd, waarbij het hem er vooral gaat om de emoties die mensen uitdrukken te treffen.

Van Jeanie van der Heiden zijn er vijf portretten van één persoon te zien In een uitzending op TV over Katharine Hepburn kwam een foto van haar moeder, Katharine Martha Houghton Hepburn, langs. Omdat Jeanie haar zo mooi vond heeft zij het beeld stilgezet en er een foto van genomen. Dit werd de inspiratie voor dit vijftal schilderijen in heel verschillende stijlen.

Tentoonstelling

Het geheel van de tentoonstelling vormt een aantal intrigerende portretten, die men in een ontspannen sfeer kunt bekijken, met een drankje en een zoutje, op zondag 18 november van 12.00 uur tot 13.30 uur in De Vlam.

Ook wordt er dezelfde dag een bijeenkomst gehouden met Ronald Naar met kleine meditaties en spirituele liederen, waarbij men uitgenodigd wordt om mee te zingen, van 10.30 uur tot 11.30 uur in De Vlam, Beukenlaan 2, Rhenen. Zie ook www.devlam-rhenen.nl

Meer berichten