NPU Cunerakerk Rhenen
NPU Cunerakerk Rhenen (Foto: nb)

De Messiah van Handel in Rhenen

Op 19 december wordt in de Cunerakerk Rhenen door de NPU 'De Messiah' van Händel gespeeld. De voorstelling start om 19.30 uur. 

Rhenen - Georg Friedrich Händel werd in 1685 geboren in de Duitse stad Halle. Toen hij 22 was vertrok hij naar Italië waar hij studeerde tot 1710 en diverse opera’s en oratoria componeerde. Händel bezocht ook diverse malen Londen en besloot zich hier te vestigen. In 1712 werd hij Brits staatsburger en verengelste hij zijn naam. George Frideric Handel werd een gevierd componist van opera’s in Italiaanse stijl en oratoria op bijbelse thema’s. Daarnaast componeerde hij 'alles wat los en vast zat', in alle mogelijke genres.

Handels Messiah is geen specifieke kerkmuziek maar meer een combinatie van vermaak en kerkdienst. In het begin werd het werk alleen in theaters en concertzalen uitgevoerd en aangekondigd als ‘Grand Musical’. 

De uitvoerenden zijn: Nieuwe Philharmonie Utrecht, Nieuw Nederlands Vocaal Ensemble, Johannes Leertouwer - dirigent, Stefanie True – sopraan, David Allsopp – alt, Nick Pritchard – tenor, William Gaunt – bas.

Entreeprijzen
Entreekaart volwassenen 35 euro, CJP/student 20 euro en voor jeugd t/m 18 jaar 10 euro. Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje. Kaarten en info www.klassiekaanderijn.nl

Meer berichten