Namens ZAAP wordt Tjeerd de Vries gefeliciteerd. (Foto: Gertjan van Capellen)
Namens ZAAP wordt Tjeerd de Vries gefeliciteerd. (Foto: Gertjan van Capellen) (Foto: )

ZAAP-ruimer genomineerd

Tekst Gertjan van Capellen

Veenendaal/Rhenen - Werd de in Veenendaal woonachtige Tjeerd de Vries de afgelopen week naar de Veenendaalse werf gelokt om een en ander bij te praten over het milieu, kwam de aap uit de mouw dat hij genomineerd is voor de 'Oog van Veenendaal'-prijs!
Deze prijs wordt maximaal tien keer per jaar uitgereikt aan iemand die een bijzondere bijdrage levert aan een leefbaar Veenendaal. Dat doet hij samen met zijn Team Clean die nu uit zes personen bestaat. Uit handen van SGP-wethouder Marco Verloop ontving hij een mooie bos bloemen en een cadeaubon ter waarde van € 100,-.

Rhenen

Daags hierna wordt hij met zijn team tijdens de Zappersavond in het huis van de gemeente Rhenen, waar SGP-wethouder Peter de Rooij ook aanwezig was, in het zonnetje gezet en gefeliciteerd door ZAAP met zijn in Veenendaal behaalde prijs en hun inzet in Rhenen. ZAAP is uitgegroeid tot een zelfstandige organisatie die vrijwillig afval opruimen, een eigen bestuur hebben en worden gefaciliteerd door de gemeente Rhenen. Het team van Tjeerd de Vries helpt twee keer in de maand mee met ZAAP om onder andere de provinciale Cuneraweg (N233) schoon te houden, eigenlijk het terrein van de provincie Utrecht. ZAAP en het Team Clean van Tjeerd de Vries vinden echter dat de provincie er te weinig aan doet!

Meer berichten