Albert Lammers raapte 5000 peuken op in Rhenen...

Albert Lammers raapte 5000 peuken op in Rhenen... (Foto: PR)
Albert Lammers raapte 5000 peuken op in Rhenen... (Foto: PR) (Foto: )

Rhenen - Jaarlijks wordt in de maand november de Vrijwilligersavond van de Rhenense schoonmaakploeg ZAAP georganiseerd. Het nieuwe bestuur van ZAAP (Zwerf Afval Adoptie Plan), dat vanaf maart van dit jaar het stokje heeft overgenomen, heeft deze avond, die vorige week plaatsvond, haar activiteiten en plannen gepresenteerd aan haar leden in het Huis van de Gemeente Rhenen.

Wethouder Peter de Rooij heeft de leden toegesproken en zijn waardering geuit over de inzet van ZAAP voor de samenleving. Nieuw dit jaar is het educatieprogramma voor de basisscholen in Rhenen, dat begin volgend jaar van start zal gaan. Dit programma is ontwikkeld door ZAAP in samenwerking met de gemeente. Het bestaat uit lessen over zwerfafval, plastic soup, afvalverwerking en recycling. En in een latere fase behoort een excursie naar het Afval- en Aanbiedstation misschien tot de mogelijkheden.

Hilarisch

Ton van der Wal, Voorzitter ZAAP, vertelt: ''Natuurlijk kwam deze avond de Zapschat van het jaar aan bod, dat wil zeggen dat degene die het gekste, vreemdste of idiootste voorwerp heeft gevonden, beloond werd met een klein prijsje.'' Een hilarisch moment was de presentatie van Albert Lamberts (bestuurslid). in één maand tijd verwijderde hij 5.000 sigarettenpeuken van het Rhenense plaveisel. Hij wees erop, dat sigarettenfilters bijna helemaal bestaan uit plastic. En we weten inmiddels wat dat betekent voor ons milieu. Als blijk van waardering voor de inzet van de vele ZAAP-vrijwiligers werd deze gezellige avond aangeboden door de gemeente Rhenen en kregen de aanwezigen na afloop een paraplu met het Zaaplogo. Zodat ze ook bij slecht weer kunnen rapen...

Meer berichten