De Cuneratoren in het licht van "Orange the World'
De Cuneratoren in het licht van "Orange the World' (Foto: Eigen foto)

Cuneratoren kleurt oranje!

Rhenen - Zaterdagavond 24 november en 10 december kleurt de Cuneratoren in Rhenen oranje! De gemeente Rhenen komt daarmee tegemoet aan het verzoek van Soroptimistclub Rhenen/Veenendaal e.o. die zich - als onderdeel van Soroptimist International - heeft gecommitteerd aan de door de Verenigde Naties geïnitieerde campagne ‘Orange the World’; De VN roept daarmee op om van 25 november t/m 10 december actie te voeren tegen Geweld tegen Vrouwen. De kleur oranje staat daarin centraal.

De periode van ‘16 Days of Action against Violance’ is niet willekeurig gekozen. 25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, 10 december de Internationale Dag van de Rechten van de Mens.

Een op de drie vrouwen

Actie is meer dan nodig! Onderzoek toont aan dat wereldwijd een op de drie vrouwen (waaronder ook meisjes) te maken krijgt met fysiek of seksueel geweld. Ook in Nederland is geweld tegen vrouwen een groot probleem.

In het kader van ‘Orange the World’ hebben in ons land de vrouwenorganisaties UN Woman, Soroptimist International en Zonta de handen ineengeslagen. In samenwerking met ministeries, provincies, gemeenten en maatschappelijke organisaties, vragen ook zij met diverse acties aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes; niet alleen wereldwijd, maar ook in eigen land. Het oranje laten verlichten van de Cuneratoren is daar een van.

‘Landmark’

Het actiematig verlichten van aansprekende bouwwerken in dit kader is niet nieuw. Een aantal jaren al worden over de hele wereld bijzondere ‘landmarks’ als onderdeel van ‘Orange the World’ oranje verlicht. Bekende bouwwerken, zoals het Christusbeeld in Rio de Janeiro, The Empire State Building, de piramides en sfinx van Gizeh in Caïro werden in dit kader al eens verlicht.  

En nu dus ook de Cuneratoren in Rhenen! Zo laat ook de gemeente Rhenen, samen met Soroptimistclub Rhenen/Veenendaal e.o zien de campagne ‘Geweld tegen Vrouwen’ te steunen. Iedereen die ‘Orange the World’ een warm hart toedraagt, is zaterdag 24 november om 19.30 uur welkom bij de Cuneratoren om samen van dit spektakel te genieten en met elkaar van gedachten te wisselen.

Meer berichten