Zideris Rhenen in kerstsferen
Zideris Rhenen in kerstsferen (Foto: Zideris)

Jaarlijkse Kersttocht Zideris op 14 december

Op vrijdagavond 14 december is de jaarlijkse Kersttocht van Zideris Rhenen. Het terrein aan de Cuneraweg 12 wordt volledig omgetoverd en in kerstsfeer ondergedompeld. 

Rhenen - Op het terrein wordt het kerstverhaal levend uitgebeeld. Dit gebeurt met toneel, dans, zang en dieren. Op deze manier beelden vrijwilligers het kerstverhaal uit voor mensen met een verstandelijke beperking. De cliënten gaan in groepen langs alle voorstellingen dwars door het kerstverhaal heen. "Uit ervaring weten wij dat ze al ver voor de kersttocht aangeven naar de tocht uit te kijken, omdat het een enorme indruk achterlaat", vertelt de organisatie. 

Aan het einde van de kersttocht is er ook een kerstmarkt waar men producten kan kopen die door de cliënten zelf zijn gemaakt. De Zideris Kersttocht komt tot stand in samenwerking met diverse verenigingen en organisaties uit de omgeving van Rhenen.

De kersttocht vindt plaats van 19.30 uur tot 20.30 uur. De start van de Kersttocht is in het restaurant van Zideris. Borden verwijzen hiernaar. De Kersttocht eindigt in De Herberg waar de mogelijkheid is om onder het genot van een drankje en gezellige muziek nog wat na te praten.

Meer berichten