Foto:

Sinterklaas zonder Amerigo naar Opheusden

Opheusden - zaterdag 24 november bracht de stoomboot Sinterklaas en zijn Pieten onder grote belangstelling aan wal bij de pont in Opheusden. Burgemeester Jan Kottelenberg stond kleumend de Sint op te wachten en was aangenaam verrast met de massale belangstelling.

Hoewel veel kinderen waren verkleed als veegpiet blijft volgens Peppelpiet Piet in Opheusden ook de komende jaren gewoon zwart. Peppelpiet: "Helaas kon paard Amerigo wegens een blessure niet aanwezig zijn maar Peppelpiet verwacht dat deze trouwe viervoeter vijf december weer op de been is . De Pieten zijn blij dat de heer Kraaikamp uit Opheusden met paard en koets de Sint naar de Notenbalk kon brengen. Onder begeleiding van de vrolijke klanken van de malletband van Kunst en Vriendschap trok het bonte gezelschap over de Rijnbanddijk naar de Notenbalk waar de Sint officieel welkom werd geheten door burgemeester Kottelenberg.

Pietendiploma

Na het officiële gedeelte konden de kinderen met muziek van de G&M disco spelletjes doen om een heus Pietendiploma te halen. Ook de Sint gaat met zijn tijd mee en er werden volop selfies gemaakt met Sint en Piet .

Meer berichten