Francis van Mullem van zwemschool Okidoki neemt de PLUIM in ontvangst van Rianne Jansen voorzitter van Stichting Op Eigen Tenen.
Francis van Mullem van zwemschool Okidoki neemt de PLUIM in ontvangst van Rianne Jansen voorzitter van Stichting Op Eigen Tenen. (Foto: Stichting Op Eigen Tenen)

Veense Pluim voor zwemschool Okidoki

Zwemschool Okidoki heeft op woensdag 28 november een PLUIM ontvangen van Stichting Op Eigen Tenen. Okidoki draagt uit wat Op Eigen Tenen wil bevorderen, dat je met autisme gewoon mee kunt doen in onze samenleving.

Regio - In de bossen, onderaan de Grebbeberg, bevindt zich zwemschool Okidoki. De kinderen zwemmen er in kleine groepjes en krijgen begeleiding in het water. Tijdens de eerste les wordt, door de zwemschool, aan ouders uitgelegd dat zij eerst de tijd nemen om de kinderen te leren kennen. Op deze manier weten ze wat nodig is om de kinderen te motiveren en stimuleren. Deze kleinschaligheid en persoonlijke aandacht zorgen ervoor dat er geregeld kinderen met autisme zwemles nemen bij Okidoki.

Zwemles is voor kinderen met autisme vaak een probleem. Veel kinderen met autisme ontwikkelen zich motorisch anders dan kinderen zonder autisme. De bewegingen zijn minder vloeiend en de grof motorische vaardigheid is regelmatig minder goed ontwikkeld. Hierdoor neemt hun zelfvertrouwen bij deelname aan bewegingsactiviteiten af. Daarnaast komen er in een zwembad extreem veel prikkels voor.

De persoonlijke begeleiding, duidelijke structuur, prikkelarme omgeving, maar vooral het geduld van de zwemdocenten van zwemschool Okidoki, zorgen ervoor dat ook deze groep kinderen hun zwemdiploma's halen.

Meer berichten