De heer en mevrouw Beckker-Soijo en wethouder Herma van Dijkhuizen. (Foto: 3JetFotografie Ochten)
De heer en mevrouw Beckker-Soijo en wethouder Herma van Dijkhuizen. (Foto: 3JetFotografie Ochten) (Foto: )

Vijftig jaar getrouwd in Opheusden

Opheusden - Op donderdag 27 december was het vijftig jaar geleden dat Johan Beckker en Desi Beckker-Soijo uit Opheusden trouwden in Zutphen. Namens de gemeente bracht wethouder Herma van Dijkhuizen het gouden bruidspaar felicitaties en bloemen. De heer Beckker zag 76 jaar geleden het levenslicht in Buitenzorg (tegenwoordig Bogor, Indonesië), mevrouw Beckker-Soijo kwam 70 jaar geleden ter wereld in Meester-Cornelis (Jakarta, Indonesië). Kort na het huwelijk kreeg Johan Beckker werk en een woning in Opheusden. En dat is de woning waar het echtpaar al die jaren nog steeds woont. Echtpaar Beckker kreeg drie dochters en vijf kleinkinderen.

Mevrouw Beckker zorgde ervoor dat het in het gezin op rolletjes liep, terwijl de heer Beckker administratief werk deed bij een woningstichting in de regio, als laatste Woningstichting Valburg.
Johan Beckker is in Opheusden ongetwijfeld ook bekend als (voormalig) lid van het Oranjecomité.

Met de kinderen gaan Johan en Desi als traditie chinees eten om stil te staan bij het gouden huwelijksjubileum. Maar in juli heeft het echtpaar met een groter gezelschap al stilgestaan bij deze mijlpaal.

Meer berichten