Reuzenpanda Wu Wen in Ouwehands Dierenpark.
Reuzenpanda Wu Wen in Ouwehands Dierenpark. (Foto: )

Donaties voor natuurbescherming door Ouwehands Dierenpark

Rhenen - Ouwehands Dierenpark Rhenen doneerde afgelopen jaar €1.100.000 aan natuurbescherming. Het is één van de hoofddoelstellingen van Ouwehands Dierenpark.

Het afgelopen jaar heeft Ouwehands Dierenpark via haar stichting Ouwehands Zoo Foundation € 1.100.000 gedoneerd aan natuurbeschermingsprojecten waaronder het natuurbeschermingsproject van de reuzenpanda, de orang oetan en de berberaap.

Mooi jaar

Ouwehands Dierenpark heeft in vele opzichten een mooi jaar achter de rug. Het dierenpark zag het bezoekersaantal groeien naar een recordaantal van 1.060.000 gasten in 2018. Nadat in 2017 een grote omzetgroei werd gerealiseerd, kon afgelopen jaar deze mooie omzet zelfs worden verhoogd. In april waren de reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen een jaar in Ouwehands Dierenpark.
Een succesvol jaar met vele unieke pandamomenten. Ook mocht Ouwehands Dierenpark het afgelopen jaar een bijzondere award in ontvangst nemen. Tijdens de Giant Panda Global Awards, te Berlijn, werd Pandasia namelijk verkozen tot mooiste reuzenpandaverblijf ter wereld.
Robin de Lange, directeur Ouwehands Dierenpark: "Ik ben elke dag erg blij met de komst van de reuzenpanda's. Hun aanwezigheid zorgt ervoor dat wij dagelijks onze gasten kunnen laten zien hoe bijzonder de natuur is en stelt ons in staat een grote bijdrage te kunnen leveren aan natuurbescherming".
Ouwehands Dierenpark organiseerde in 2018 de eerste editie van het China Light Festival.

Ook in de avond

Vele bezoekers wisten het dierenpark ook in de avond te vinden en kwamen het magische lichtfestival bewonderen. Ruim dertig verschillende landschappen met lichtkunstobjecten toverden het dierenpark om tot een spectaculair lichtfeest. Het lichtfestival is een groot succes en nog te zien tot en met 6 januari.
Bijzondere geboortes afgelopen jaar waren onder meer de roze pelikaan (voor het eerst in de geschiedenis), 4 rendieren, 6 stokstaartjes, een Maleise neushoornvogel en 3 doodhoofdaapjes.
Het dierenpark beleefde ook een bijzonder verdrietig moment. Nadat Ouwehands Dierenpark in januari 2018 het blijde geboortenieuws van de Afrikaanse olifant wereldkundig maakte, overleed het olifantje onverwacht.

Ouwehands Dierenpark start dit jaar met de bouw van een nieuw te realiseren verblijf voor bonobo's. In eerste instantie zal dat een onderkomen bieden aan zeven mensapen. Naar verwachting zal dit aantal snel uitgroeien naar een maximum van twintig dieren.
Met de komst van de bonobo's draagt Ouwehands Dierenpark wederom bij aan een internationaal fokprogramma voor een bedreigde diersoort (EEP). Hiermee levert het dierenpark een belangrijke bijdrage aan de instandhouding van bedreigde diersoorten.
In 2019 opent het dierenpark een nieuw verblijf voor 32 Aldabra reuzenschildpadden. Ook de doodshoofdaapjes krijgen en tweede buitenverblijf.


De goudkopleeuwaapjes hebben intussen een buitenverblijf gekregen waar ze in het voorjaar gebruik van kunnen maken.

Entertainment

In 2019 is er wederom een nieuwe familieshow te zien. Wie de hoofdrol speelt blijft nog even een verrassing. Vanaf de Pasen zal er in het dierenpark een nieuw verrassend entertainmentconcept te zien zijn.
 

Meer berichten