Burgemeester Jan Kottelenberg met Moos en zijn ouders. (Foto: gemeente Neder-Betuwe)
Burgemeester Jan Kottelenberg met Moos en zijn ouders. (Foto: gemeente Neder-Betuwe) (Foto: )

Gemeente Neder-Betuwe verwelkomt Moos, de 24.000ste inwoner

Kesteren - Met de geboorte van Moos Heddema uit Kesteren op 18 december 2018 telt gemeente Neder-Betuwe 24.000 inwoners. Een mijlpaal. Burgemeester Jan Kottelenberg bracht op oudejaarsdag een bezoek aan deze nieuwe inwoner en zijn ouders.

Burgemeester Kottelenberg: "24.000 inwoners, het zat er aan te komen maar we wisten natuurlijk niet precies wanneer. Door dit aantal zijn we ineens een middelgrote gemeente geworden. Maar ik vind het vooral mooi dat de geboorte van zo'n klein baby'tje naar dit 'grote getal' leidt. Ik wens de kleine Moos samen met zijn ouders veel geluk!" Neder-Betuwe is een groeigemeente op vele fronten. Er worden veel huizen gebouwd en mensen willen er graag (blijven) wonen.

Jong

Ook ondernemers vestigen zich graag in de gemeente; alle industrieterreinen zijn volop in gebruik. Verder is de gemiddelde leeftijd van de inwoners relatief 'jong' en worden er veel kinderen geboren. Het aantal inwoners van Neder-Betuwe in de afgelopen jaren per 1 januari is: in 2016 - 23.049, In 2017 - 23.303 en in 2018 - 23.615. Ook de inschrijving van de vele arbeidsmigranten is debet aan de groei.

Medewerking

Wethouder Nees van Wolfswinkel die hiervoor verantwoordelijk is, geeft aan: "Die inschrijving verloopt uitstekend dank zij de medewerking van de werkgevers en de uitzendbureaus. Hierdoor zijn wij in staat om de huisvesting van deze arbeidsmigranten op een dusdanige manier te regelen dat de woningmarkt voor de inwoners van Neder-Betuwe niet wordt verstoord." Van Wolfswinkel: "Maar vooral mijn hartelijke gelukwensen voor de familie Heddema met de geboorte van hun zoon Moos.

Meer berichten