Voorbeeld rotstuin van Harry Jans
Voorbeeld rotstuin van Harry Jans (Foto: Harry Jans)

Lezing over (rots)plantenexpeditie door China

Op dinsdagavond 15 januari om 20.00 uur organiseert de Groei & Bloei afd. Midden-Betuwe in de Helicon VMBO school aan de Industrieweg 4 in Kesteren een lezing over de rotsplanten in het Yunnan gebergte in China.

Kesteren - Voor deze avond is Nederlands bekende alpiene flora specialist, en lid van de Alpine Garden Society, Harry Jans uitgenodigd. Spreker heeft vele malen over de bergflanken in de van de Yunnan gezworven om de flora tot op een hoogte van circa 5000 meter te inventariseren en te bestuderen.

Tijdens de lezing kunnen de aanwezigen, middels de door Jans in China lichtbeelden, kennis maken met deze bergstreken. Een gebied dat nog maar zelden door niet-chinezen bezocht mocht worden. Tijdens zijn bergtochten heeft Jans kans gezien heel veel planten te verzamelen, te beschrijven en te drogen voor transport naar Europa. Haast nog belangrijker is zijn verzameling zaden van deze bergplanten. Daardoor heeft Harry vele nieuwe plantensoorten naar Europa kunnen brengen. Harry staat in zijn voordracht niet alleen stil bij de daar nog aanwezige prachtige flora, maar ook bij het dagelijks leven en de cultuur in China. Beelden van prachtige pagodes, kloosters en klederdracht wisselen die van de rijke flora af.

Deze lezing is extra interessant omdat veel van onze tuinplanten oorspronkelijk uit China komen en mede door Jans er heel veel extra soorten hebben bijgekregen. Voor meer informatie: www.midden-betuwe.groei.nl. Voor leden van Groei & Bloei is de avond gratis. Niet leden betalen 3 euro. Koffie en thee 0,50 cent. Bij de Helicon VMBO school is voldoende parkeerruimte aanwezig.

Meer berichten