Fred en Patricia
Fred en Patricia (Foto: Fred van Soest)

Master-titels voor twee vakfotografen uit Lienden

Fred van Soest en Patricia van Kuilenburg van Design & Zo Fotografie en Vormgeving uit Lienden, zijn beide door een internationale jury bekroond voor hun fotografische werk.

Lienden - Patricia behaalde haar Zilver Master titel die werd toegekend door Master Photographers Network (MPN); een netwerk van professionele fotografen dat als doel heeft het niveau van creatieve professionele fotografie op een hoog peil te houden.

Eens per jaar krijgen MPN-leden de mogelijkheid om op te gaan voor de kwalificaties Brons-, Zilver- of Goud Master. Deelnemers leggen hun een panel van 10 (Brons) of 20 (Zilver en Goud) foto’s voor aan een internationale vakjury. De vakjury bestond uit Bella West (Engeland), Janusz Szpakowski (Spanje) en Adrian Sommeling (Ned.). Deze beoordeelt de beelden onder andere op kwaliteit, techniek en onderscheidendheid. Pas wanneer aan alle strenge eisen wordt voldaan mag de kandidaat zich Brons, Zilver of Goud Master noemen.

Erkenning

Voor vakfotografen is een Master-titel een bijzondere erkenning voor hun werk. Daarnaast is deze titel een bevestiging voor de consument dat zij met een gekwalificeerde vakfotograaf te maken heeft, wiens werk door internationale topfotografen is beoordeeld. Patricia is direct opgegaan voor haar Zilver Master zonder eerst haar Brons Master te halen, een uitzonderlijke prestatie.

Technische vaardigheden

Fred van Soest behaalde deze titel een aantal jaren geleden al en heeft zijn werk ingestuurd naar de Federation of European Professional Photographers (FEP), waar een 5 tal zeer gerenomeerde en ervaren juryleden zijn werk hebben beoordeeld. Fred mag zich behalve Zilver Master nu ook Qualified European Photographer (QEP) noemen. Om dit niveau te bereiken moet een fotograaf over uitstekende technische en artistieke vaardigheden beschikken en excellent werk leveren. Hij was slechts 1 van de 9 Europese fotografen die zich wist te kwalificeren.

Werk van Fred en Patricia is te bekijken op www.design-en-zo.nl

Meer berichten