NIJKERK   -   Marijke Terlouw    24-03-2015
NIJKERK - Marijke Terlouw 24-03-2015 (Foto: Henk Visscher)

Studiemiddag met Marijke Terlouw in Amerongen

Op dinsdag 15 januari is er in Amerongen een studiemiddag voor ouderen met Marijke Terlouw, medewerkster van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: De projecten van Christenen voor Israel. De bijeenkomst vindt plaats in Zorgcentrum Elim, Koenestraat 128 in Amerongen. De aanvang is om 15.00 uur, toegang is gratis.

Amerongen - Christenen voor Israel steunt vele projecten in Israel waaronder financiële hulp aan overlevenden van de Holocaust en Hineni. "We staan er niet bij stil dat er vandaag de dag nog Joden zijn in en buiten Israel die nog dagelijks herinnerd worden aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Alleen al in het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau werden meer dan 1 miljoen Joden vermoord, het grootste vernietigingskamp van de Nazi's. Het is het symbool geworden van de Holocaust en van moedwillig radicaal kwaad. Naast de vele slachtoffers zijn er ook miljoenen Joden die het overleefd hebben en kinderen van de slachtoffers", aldus de organisatie.

De organisatie Hineni in Israël geeft zowel geestelijke als praktische bijstand aan mensen in armoede in Israël, hulp aan mensen met trauma's door aanslagen en hulp aan inwoners van Zuid-Israël, die constant onder de dreiging van raketaanslagen vanuit Gaza.

Achtergrond spreker
Marijke Terlouw is werkzaam bij Christenen voor Israel als eindredacteur van het maandblad Israel Aktueel en zit sinds dit voorjaar in de fractie van de Christen Unie in de gemeenteraad van Huizen.

Meer berichten