Opruimen in de binnenstad van rhenen door vlnr Johannes en Niek van Roekel en Rick Vos. (Foto: Max Timons)
Opruimen in de binnenstad van rhenen door vlnr Johannes en Niek van Roekel en Rick Vos. (Foto: Max Timons) (Foto: )

450 kilo aan vuurwerkafval opgehaald in Rhenen

450 kilo aan vuurwerkafval

Rhenen - Op 2 januari heeft ZAAP (Zwerf Afval Adoptie Plan) weer een actie georganiseerd om vuurwerkresten op te ruimen. De leden zijn daartoe uitgenodigd en ook is er bekendheid gegeven via de media. In totaal hebben 24 Zappers hieraan gehoor gegeven. De actie werd gehouden in alle kernen van de Gemeente Rhenen. Het merendeel van de mensen sloot zich aan bij Rhenen.
Vanaf 10:00 uur was de start bij het poortje aan de Frederik van Paltshof. Dit jaar is de vangst behoorlijk geweest. De Zapmobiel (auto) was dan ook tot aan de nok toe gevuld. In slechts twee uur tijd wisten onze kanjers ruim 450 kilo aan vuurwerkafval te verzamelen. Ook werd een soort openhaard en een vernielde fiets meegenomen. De afval in Elst is dit jaar apart ingezameld door de gemeente. Na afloop werden Zappers getracteerd op een drankje en natuurlijk oliebollen en appelflappen.
Een algemene opmerking van de Zappers betreft de hoeveelheid hondenpoep, dat door de hondenbezitters 'vergeten is' om op te ruimen. Naast zwerfafval is dit ergernis nummer twee van de bevolking.

Meer berichten