Foto's: Manuela van Biesbergen.
Foto's: Manuela van Biesbergen.

DOS Sportief in nieuwe jaar meteen succesvol

ECK EN WIEL/AMERSFOORT – De turnsters van DOS Sportief hebben het nieuwe jaar florissant ingezet. Op het Keistadtoernooi in Amersfoort stonden drie van de vijf deelnemende gymnasten op het erepodium met het goud van Noëlle Stap in de tweede divisie als hoogtepunt.

Coach Manuela van Biesbergen toonde zich zichtbaar tevreden. Ook met de inbreng van het toernooi als afwisseling in het reguliere wedstrijdprogramma. Iedereen kwam in een volledige vierkamp uit binnen zijn eigen niveau en leeftijdscategorie. Op die manier was er sprake van een gelijkwaardige krachtmeting.

DOS Sportief kwam bij de pupillen uit met drie turnsters. Hiervan komt Noëlle Stap uit in de hoog aangeslagen tweede divisie met landelijke oefenstof. Zij zorgde voor een cadeautje door in vloeiende stijl eerste te worden. Clubgenote Nienke de Heus, uitkomende in de vierde divisie met districtsoefenstof, eindigde fraai als derde in een spannende wedstrijd. Britt Verhoeks bleef in de jongste lichting bij de pupillen van de vierde divisie knap bij. Niet genoeg voor een medaille, maar als zesde.

Judith Loef werd zevende bij de jeugd in de vierde divisie. Esther Beets voegde bij de junioren een nieuw succesje toe aan haar palmares. In de landelijke derde divisie met keuze-oefenstof leidde dat tot een vierde plaats in een sterk gezelschap, maar wel genoeg om de extra bronzen plak mee naar huis te nemen.

FOTO’S: MANUELA VAN BIESBERGEN

Meer berichten