Yorit en Seth uit Elst krijgen boter bij de vis. (Foto's: Max Timons)
Yorit en Seth uit Elst krijgen boter bij de vis. (Foto's: Max Timons) (Foto: )

Boter bij de vis bij inzameling kerstbomen in de gemeente Rhenen

Elst - Boter bij de vis moeten Yorit en Seth uit Elst gedacht hebben afgelopen woensdagmiddag toen zij de door hen ingezamelde afgedankte kerstbomen bij het inzamelpunt naast de Muziektent in Elst brachten. Daar kregen ze van een gemeentewerker keurig een muntje van vijftig eurocent voor retour. Lekker meegenomen dus.

Woensdag waren op verschillende punten in de gemeente Rhenen inzamelpunten ingericht. Gezien de honderden ingezamelde kerstbomen mag er rustig gesproken worden van een succes. Verschillende malen moesten de gemeentewagens van de ene plek naar de andere plek rijden om alles bij elkaar te krijgen. Dat de gemeente blij is met dit initiatief blijkt wel uit een opmerking van een gemeentemedewerker: "Anders vinden we nog zomers de kerstbomen in de bosjes, nu hebben we daar geen last meer van".

Cadeaubonnen

Maar er zit nog meer aan de actie vast: de drie leerlingen die de meeste bomen inzamelen, worden kerstbomenkoning(in) van Rhenen, Elst of Achterberg. Verder worden er cadeaubonnen aan de meest fanatieke verzamelaars gegeven en bij meer dan 10 ingeleverde bomen wordt de leerling uitgenodigd voor de prijsuitreiking van de kerstbomenkoning(in) op woensdag 16 januari om 15.00 uur in het Huis van de gemeente. Wethouder Peter de Rooij zal dan de winnaars bekend maken. (Foto's: Max Timons)

Meer berichten