Poep op de stoep: ergernis van veel Rhenenaren. Ook bij de kinderen van het Montessori-onderwijs. Voor de school lag zelfs een verse flats. (Foto: Max Timons)
Poep op de stoep: ergernis van veel Rhenenaren. Ook bij de kinderen van het Montessori-onderwijs. Voor de school lag zelfs een verse flats. (Foto: Max Timons) (Foto: )

Kinderen Montessorischool Rhenen schrijven brief over poep naar burgemeester

RHENEN - Op woensdag 30 januari hebben kinderen van de Rhenense Montessorischool bezoek gehad van burgemeester Hans van der Pas en wethouder Peter de Rooij.

De aanleiding was een brief die Sterre en Dunya schreven naar aanleiding van een stelopdracht. Het onderwerp was: schrijf een brief aan de burgemeester, waarin je duidelijk schrijft waarover je je zorgen maakt in de gemeente Rhenen. Het onderwerp was hondenpoep op de stoep (foto). Op de ramen van de klassen hingen posters over dit onderwerp. De burgemeester en de wethouder hoorden over de mogelijke oplossingen.

Camera's

Zoals: nog meer prullenbakken neerzetten, een stoeptegel met verboden op straat te poepen, een verborgen camera plaatsen, vlaggetjes prikken in de hondenpoep en anti-hondenpoep bordjes maken in en rondom school. Ook werd besproken om mensen aan te spreken die de hond op straat laat poepen. Maar ook opstekers geven wanneer de baasjes de hondenpoep netjes opruimen. De burgemeester vertelde dat hij er een nachtje over gaat slapen en daarna in gesprek zal gaan met diegenen die er verstand van hebben.

Meer berichten