Wim Seijers is al enkele jaren schipper op de 'Rhelie', het overzetveer dat vaart tussen Rhenen en Lienden. (Foto: Henk Jansen)
Wim Seijers is al enkele jaren schipper op de 'Rhelie', het overzetveer dat vaart tussen Rhenen en Lienden. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

Wim Seijers uit Rhenen: 'Tob niet, het komt toch anders'

Door Henk Jansen

Rhenen - Geen luie stoel voor het raam van zijn woning na zijn pensioen voor Wim Seijers (72). De inwoner van Rhenen is naast zijn lidmaatschap van de PvdA, schipper op de 'Rhelie', het overzetveer dat wandelaars en fietsers vanaf de veerstoep in Rhenen naar de stoep aan de kant van Lienden (vise versa) brengt, ook actief als het gaat om mensen op weg te helpen met hun pc, ipad en iphone. Zijn technisch vernuft en kennis, die hij opdeed in tal van werkkringen, komt hem daarbij goed van pas.

De 'Rhelie', die op zaterdag 27 april weer in de vaart genomen wordt, ligt momenteel voor een onderhoudsbeurt in Appeltern. Wim Seijers is een van de acht schippers. Die straks weer bij toerbeurt fietsers en wandelaars de Nederijn overzet. Op het voet- en fietsveer zijn ook acht kaartverkopers actief.

Zeilen

Wim Seijers heeft wat met water. Altijd gehad. Was lange tijd een verwoed zeiler. ''Ja het water heeft me altijd getrokken en dat doet het nog steeds. Ik vind het schipperen op de 'Rhelie' een meer dan leuke bezigheid. Het is niet alleen maar wandelaars en fietsers overzetten, maar ook het kleine overzetveer grondig inspecteren op eventuele misstanden en gebreken. Voordat we het anker lichten krijgt het veer eerst een inspectiebeurt. Daarbij gaan we grondig te werk''. Een aantal vragen aan hem:        

Op welk antwoord wacht jij nog: Hoe het kan dat medicijnen zo absurd duur zijn. Daar zou ik van de zorgverzekeraars wel een antwoord op willen hebben.

Wie of wat hoort niet bij elkaar: De grote jongen Shell genaamd en het verminderen van de co2 uitstoot.

Een oplossing voor het kinderpardon: Ja, de protocollen dienen aangepast en gehandhaafd te worden. Je stuurt kinderen die hier al acht jaar woonachtig zijn, zelfs in dit land geboren zijn, niet terug naar een oorlogsgebied.

Wat mist Rhenen: Goede straatverlichting. Het is maar wat armetierig wat er aan verlichting geboden wordt. Ik heb het hier over een stuk oud zeer. Heb de gemeente daarover zelfs brieven geschreven.

Spijt van je tattoo: Nee! De tattoo die ik net onder de pols heb staan heeft alles te maken met ons overleden zoon. Waarvan ik de as na de crematie vanaf de 'Rhelie' heb uitgestrooid.

Wat gratis verstrekken: Voedsel. Aan mensen die het hard nodig hebben. Door de Voedselbank wordt in Rhenen al goed werk verricht.

Wat is geen kunst: Goed luisteren!

Een avond stappen met Eva Jinek of Claudia de Breij: Eva Jinek. Een betrokken en emotionele vrouw. Ik vind haar een mensen-mens.

Van welke historische gebeurtenis was jij graag getuige geweest: Van de afsluiting van de Afsluitdijk. En van de Zeppelin die de overtocht naar Engeland maakte.

Waar kun jij niet van afblijven: Een biertje of een borreltje kan ik nog wel eens laten staan, maar een technische uitdaging ga ik niet uit de weg.

Waar ben je op uitgekeken: Op het aanbod van huizen in Rhenen. Waarom duurt het toch zo lang om een bouwvergunning te krijgen om bijvoorbeeld een eenpersoons woning te bouwen.

Wat is jouw lijfspreuk: 'Tob niet, het komt toch anders'.

Meer berichten