De voortuinen op een rij.
De voortuinen op een rij.

Voortuinen in Rhenen genomineerd

Ochten - De vakjury van de landelijke competitie Tuin van het Jaar (TvhJ) heeft zes tuinen genomineerd voor de wedstrijd van 2019. Daaronder is ook de voortuin van vioer Rhenense woningen. Ze maken kans op dé titel Tuin van het Jaar 2019.

Daarnaast wint één de publieksprijs. Mensen die stemmen én een foto uploaden van een tuin kunnen twee entreekaarten voor TuinIdee winnen, waar de prijsuitreiking plaatsvindt. Eén van de genomineerden zijn vier voortuinen in Rhenen van Lingebrug Hoveniers in Ochten. Deze zijn te bewonderen aan de Achterbergsestraatweg 75 t/m 81 in Rhenen en ontworpen door Teun Spies. Ze hebben alle een andere uitstraling, maar wel hetzelfde karakter. Hierdoor zijn de tuinen één geheel.

Tot en met donderdag 14 februari 17.00 uur kunnen Facebookleden hun stem uitbrengen op de VHG facebookpagina 'De Levende Tuin'. De deelnemer met de meeste stemmen wint de Publieksprijs. Wie stemt en een foto upload van een tuin kunnen twee entreekaarten voor TuinIdee winnen.

Prijsuitreiking

Op zaterdag 23 februari wordt tijdens de vakmiddag op Tuinidee in Den Bosch de winnaar van de Tuin van het Jaar 2019 bekend gemaakt én de winnaar van de publieksprijs.
Deze vakwedstrijd brengt mooie, verrassende tuinen met een eigen sfeer en een hoge PR-waarde onder de aandacht van een breed publiek. Het niveau van de genomineerde inzendingen is al jaren hoog. De media-aandacht voor deze wedstrijd blijft daardoor onverminderd groot: in vak- en publieksbladen en op social media. Rond de publieksprijs wordt een social media-campagne ingezet. Het thema daarvan is 'De Levende Tuin'.

Belangen

Branchevereniging VHG behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal 1.100 bedrijven aangesloten. Zij zijn actief in de aanleg en het onderhoud van particuliere tuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, interieurbeplanting en als boomspecialist. VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers. De branche streeft maatschappelijk verantwoord ondernemen na en levert met haar diensten een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving en de gezondheid van mensen. VHG legt vanuit dat oogpunt 'de groene verbindingen' naar mens en maatschappij. Meer informatie vindt u op www.vhg.org.

Meer berichten