Foto: Lieke Roodbol

Taaldorp op het Pantarijn Rhenen en Kesteren

Dit schooljaar heeft het Pantarijn locatie Kesteren samen met de locatie Rhenen wederom gekozen om de spreekvaardigheid (mondeling) te toetsen middels een taaldorp. Deze keer in het nieuwe schoolgebouw in Kesteren.

Rhenen/Kesteren - Op menig school wordt tegenwoordig nagedacht hoe je op een zo goed mogelijke wijze een vreemde taal overbrengt op de leerlingen. Daarbij wordt er ook gekeken hoe je de spreekvaardigheid toetst. Bij een taaldorp wordt een buitenlandse stad of dorp nagebootst. In dit dorp zijn verschillende situaties nagemaakt zoals je die in het buitenland ook kunt vinden.

In dit geval was er in de gymzaal een heel Engels/Duits dorp nagebootst. De leerlingen moesten bij binnenkomst o.a. een ticket voor de veerpont kopen, die ze ook weer moesten omboeken door ergens naartoe te bellen vanuit de telefooncel. Er was een hotel, uitzendbureau, toeristenbureau, een pub en ook het politiebureau mocht natuurlijk niet ontbreken. "Al met al een aantal situaties die de leerlingen in het dagelijks leven kunnen meemaken. Maar dan uiteraard volledig in het Engels of Duits", aldus een van de organisatoren.

"Het was leuk om te zien hoe de leerlingen het gesprek aangingen in het Duits of Engels. Sommigen praatten zich er met het grootste gemak doorheen, terwijl anderen het zo spannend vonden dat het spellen van hun eigen naam nog knap lastig bleek. Daarnaast had niet iedereen zich even goed voorbereid. Een VVV-kantoor is in Engeland toch echt geen VIE VIE VIE maar een Tourist Information Office. Al met al kan er worden teruggekeken op twee zeer geslaagde dagen. Zo hebben de meeste leerlingen hun mondeling examen met een prima resultaat kunnen afsluiten. Zo vlak voor de vakantie was dat dan toch een lekker gevoel", vertelt de organisatie.

Meer berichten