Foto:

'De kous- en voetenvrouw op de Dijk'

Door Henk Jansen

Estafette voor Rhenen en Betuwe

''Noem haar maar de kous- en voetenvrouw op de dijk. Dat dekt de lading waar ze mee bezig is volledig.'' Die woorden worden spontaan geuit door Willem Boers, echtgenoot van Gerda. Zij runt al enige jaren met succes een moderne praktijk aan de Rijnbandijk in Kesteren.

Kesteren - Gerda Boers is een vakvrouw. Komt uit een gezin dat maar liefst elf kinderen telde. En maar liefst negen van hen zijn in het zakelijke leven actief. Zakelijke affiniteit kregen ze mee van de mater familias, die ook ondernemer was. ''Mijn vader was een vakman, dus dat zakelijke moeten we toch meegekregen hebben van onze moeder'', zegt Gerda Boers. Dat zij al jaren met succes haar salon drijft is gestoeld op haar volgende uitspraak: 'Laat maar zien dat je beter bent. En leer nog elke dag bij.'

Passie

Gerda Boers is een gediplomeerd medisch pedicure. Met veel passie voor haar vak. Gespecialiseerd is in de diabetische voet, de risico- en de reumatische voet en de nagelbeugeltechniek. Om kennis en kwaliteit te waarborgen is ze aangesloten bij ProVoet. Dat betekent dat ze op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en regelgeving. ''Ook voor therapeutische elastische kousen kan men bij mij terecht. Ik ben erkend therapeut en voldoe aan de richtlijnen van de SEMH.''

Waar neem jij afstand van: Van uiterst rechtse uitspraken en andere zaken. Daar kan ik me echt niet in vinden.

Wat vind jij hilarisch: Het programma 'First Date', maar dan de Engelse uitvoering. Ik lig daar vaak bij in een deuk. Heerlijk om op deze wijze te ontspannen.

Wat gratis verstrekken: Ik ben niet voor dingen of zaken gratis verstrekken, maar wel goedkoper maken. Zoals middelen om goed met het milieu om te gaan. Zoals het goedkoper maken van zonnepanelen en waterpompen.

Ben jij bereid kennis met anderen te delen: Over mijn vak zeker. Ik ben multidisciplinair samenwerken. Leren van elkaar. Dat zou ook in de zorg moeten. Meer samenwerken! Meer kennis delen!

Als niet in Kesteren, waar zou je dan willen wonen: In Wageningen. Een levendige en gezellige stad met het een ander aan cultureel vermaak.

Hebben ze jou ooit een oordeel opgedrongen: Ja, vanuit mijn opvoeding. Maar ik vul dat nu op mijn eigen manier in.

Heb jij ooit sokken gestopt: Het is me door mijn moeder wel eens voorgedaan. Er werd een kopje bij het gat in de sok gestopt. Het is er echter nooit van gekomen.

Wat is het zwaarste beroep: Stratenmaker en marktkooplui. In weer en wind werken. Vooral voor stratenmakers heb ik veel respect. Die zijn lichamelijk vroegtijdig versleten.

De meest integere politicus: Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam. De man met het hart op de goede plaats. Een sympathieke man.

Je laatst bezochte concert: Dat is zo lang geleden. Ik ben meer een liefhebber van het theater. Daar ervaar ik meer sfeer.

Van welke keuze heb je spijt: Ik heb niet snel ergens spijt van. Ik mag dan vaak vrij snelle beslissingen nemen, maar die zijn wel doordacht.

Jou absolute evergreen: Goodbye England's Rose (Candle in the Wind) van Elton John.

Vakvrouw Gerda blijft zich bijscholen voor de juiste hulp

Versterking

Sinds begin 2018 is de praktijk van Gerda Boers aan de Rijnbandijk 58 in Kesteren versterkt met nog een allround pedicure, Kim Elrink geheten. ''Twee dagen per week – op maandag en vrijdag – is zij werkzaam vanuit een eigen ruimte in mijn praktijk'', aldus Gerda Boers.

Het estafettestokje wordt doorgegeven aan Henk van Ingen, de meer dan enthousiaste voorzitter van de Rhenense hengelsportvereniging 'De Voorn'. Een bloeiende vereniging met ook een groot jeugdig ledenaantal. Een vereniging die oog heeft voor de medemens. Voor de invalide mens en mensen met een verstandelijke beperking.

Meer berichten