Overhandiging cheque aan voorzitter SWPN
Overhandiging cheque aan voorzitter SWPN (Foto: SWPN)

Marathon crossfit voor SWPN

Op 15 December om 12.00 uur was het startschot van de 24-uur durende wereldwijde competitie. 

Rhenen - Eerste uren gingen de 12 deelnemers er hard tegenaan. Uur op uur lieten ze zich niet kennen. Rond 02:00 uur kwam de vermoeidheid om de hoek loeren. De spieren voelden zwaar aan, het korte slapen tussendoor droeg er ook niet aan bij. 

Allen wisten heel goed waarvoor ze het deden. Stichting Zorgeloos Kind, met hulp van Stichting Wegrace Promotie Nederland (SWPN). Deze twee organisaties zijn onlosmakelijke verbonden aan elkaar. Terug weer naar de laatste uren; door gingen ze allemaal, bezoeken van diverse mensen, brengen van eten, fotograaf en hand en span dienst mensen. Het liep echt als een geoliede machine.

In de ochtend van 16 december rond de klok van 7:00 uur kwam daar de dame binnengelopen met het ontbijt. De deelnemers moesten nu nog 5 uur.

"Lang voor die tijd waren wij, Monique van Thuijl en Sebastiaan Ariesen eigenaren van CrossFit V12, bezig met de voorbereidingen. Logistiek team, jury, communicatiemiddelen en ga zo maar door. Toen eenmaal dat allemaal liep ga je eens verder denken. 12 deelnemers die zonder moeite ja hebben gezegd tegen de 24 uur, dat kan toch niets voor niets zijn. Ik moet er zelf niet aan denken om 24 uur bezig te gaan voor niets, maar dat ben ik. Voor ons was de keuze dus al snel gemaakt om aan dit te koppelen aan een goed doel. Uiteraard moest dit eerst goed overlegd worden welk goed doel het zou gaan worden".

De 12 mensen hebben ervoor gekozen om niet alleen 24 uur lang mee toe doen aan de wereldwijde competitie maar ook unaniem gekozen voor SWPN. Toen we dit mede deelde aan de Stichting voelden ze zich zeer vereerd dat de keus op hen was gevallen.

Meer berichten