Een doorkijkje naar de huiskamer van het Stadsmuseum, waar de deelnemers zich kunnen laten inspireren. (Foto: Stadsmuseum Rhenen)
Een doorkijkje naar de huiskamer van het Stadsmuseum, waar de deelnemers zich kunnen laten inspireren. (Foto: Stadsmuseum Rhenen) (Foto: Stadsmuseum)

Workshop 'Schatten die inspireren tot schrijven'

Het Stadsmuseum Rhenen organiseert op vrijdag, 22 maart van 10 tot 12.30 uur een workshop 'Schatten, die inspireren tot schrijver' De workshop wordt gegeven door Conny Plomp van SchrijfPassie. Na een tocht door het eeuwenoude gebouw en de collecties gaan de deelnemers aan de slag.

RHENEN - Museumdirecteur Maike Woldring is enthousiast: "Het Stadsmuseum Rhenen is een plek boordevol verhalen. Een plek die uitnodigt tot schrijven, doe mee!". De deelnemers worden langs schatten geleid, die archeologen vonden in de Rhenense bodem. Ook zullen mysterieuze sieraden, lieflijke schilderijen en objecten van strijd hen inspireren. Al wandelend kiest men het object waar men verder over wil schrijven. Workshop-leider Conny Plomp stelt vragen, die uitnodigen om goed te kijken. Na een dik half uur komt iedereen bij elkaar in het Museumcafé en schrijft men met elkaar verder. Er wordt gedeeld wat iedereen heeft opgeschreven.

Iedereen kan meedoen
Conny Plomp (57) uit Rhenen geeft regelmatig en met veel plezier schrijfworkshops. Ze licht toe waar het om draait: "Het gaat uitdrukkelijk niet om 'mooi' schrijven, maar om het plezier in schrijven. Evenmin gaat het om stijl of grammatica. Ik verzeker dat iedereen kan schrijven. Vooral in deze bijzondere omgeving. Kennis van of ervaring met schrijven is niet nodig. Dus, laat je verrassen door je pen!" Meer informatie is te vinden op SchrijfPassie.nl

Aanmelden
Aanmelden kan t/m 21 maart via vvv@stadsmuseumrhenen.nl of door te bellen met telefoonnummer 0317-612077.
Ook is het mogelijk een deelnamebewijs te kopen tijdens openingstijden van het Stadsmuseum.
De kosten zijn 8 euro, exclusief museumticket (6,50 euro). De Museumjaarkaart is geldig en geeft gratis toegang tot het museum. Een kop koffie of thee is inbegrepen. Er is plaats voor 15 deelnemers. Reserveren is noodzakelijk.

Stadsmuseum Rhenen
Markt 20 (ingang Kerkstraat)
3911 LJ Rhenen
Open dinsdag t/m zaterdag
van 10 tot 16 uur
stadsmuseumrhenen.nl

Meer berichten