Prachtige boom
Prachtige boom (Foto: Cocky Kok)

Bosbad tijdens wandeling

“Bosbaden”, het verblijven en wandelen in bossen, is een nieuw begrip wat heel snel grotere bekendheid aan het krijgen is. Regelmatig een “bosbad” nemen zou positief werken op welbevinden, bloeddruk en creativiteit.

Regio - Men kan kan dit binnenkort zelf ondervinden, want op woensdagmiddag 3 april organiseert Utrechts Landschap/Amerongse Bos een bijzondere lentewandeling met als thema: Bomen. "Bomen spelen niet alleen een belangrijke rol bij de CO2 reductie in het milieu maar ze hebben ieder ook hun eigen specifieke kracht , functie, silhouet en kenmerken. “Voedselbossen” worden steeds meer aangelegd. Wetenschappelijk is bewezen dat het “Bosbaden” de stress van het dagelijks leven kan verminderen. Onze gidsen zullen er tijdens de wandeling meer over vertellen", aldus de organisatie van de wandeling.

De wandeling start om 14.00 uur bij de Tabaksschuur aan de Veenseweg in Amerongen en duurt ongeveer 1,5 uur. Parkeren kunt U bij de Burgwal, vandaar is het ongeveer 5 minuten lopen. Er zijn geen kosten aan verbonden en honden kunnen, mits aangelijnd, mee.

Meer berichten