Ensemble Tricolore opent de serie huisconcerten

Ensemble Tricolore
Ensemble Tricolore (Foto: Ger Wijtsma)

Het cultureel comité neder-Betuwe start op 30 maart met het eerste huisconcert van 2019 bij de Familie Bos van 'de Heeren van Opheusden.

Opheusden - Het wordt een boeiend programma met werken van Haydn, Ravel, Brahms,Bartok en Fauré. Ensemble Tricolore is in 1996 opgericht en bestaat sinds 2001 uit Iris van der Wardt, fluit, Ietsje Bontekoe, hoorn en Annette Middelbeek, piano.Door de jaren heen hebben de musici een aantrekkelijk en gevarieerd repertoire opgebouwd.

Iris van der Wardt studeerde fluit aan het Utrechts Conservatorium bij Nine Sligter en volgde masterclasses bij vele beroemde fluitisten o.a. Geoffrey Gilbert, Aurèle Nicolet, Karl Heinz Zöller en Peter Lukas Graf. Als soliste trad ze met diverse orkesten op in concertwerken van Mozart, Haydn, Vivaldi en Benoit, zowel op fluit als op piccolo. Zij verleende medewerking aan kinder-operaproducties van het SKON en Bernsteins West-Side Story. Iris maakte samen met pianist Hans van Ham, succesvolle opnamen voor radio 4 en de Concertzender met niet eerder opgenomen werk van Nederlandse componisten. Meer dan 10 jaar heeft Iris gejureerd op het Nationaal Fluitconcours.

Ietsje Bontekoe speelde als tiener al in de dorpsfanfare en daar ontstond de liefde voor muziek. Na de middelbare school studeerde ze theoretische natuurkunde aan de TU Eindhoven. Maar tijdens haar afstuderen begon ze al met haar studie hoorn aan het Utrechts Conservatorium bij Theo Schoonbrood. Na haar eindexamen speelde ze in verscheidene beroepsorkesten als remplaçant. Ze studeerde in die tijd nog achtereenvolgens bij Iman Soeteman en Jakob Slagter. Ietsje was jarenlang als hoorniste verbonden aan het RBO Sinfonia. Tegenwoordig maakt ze deel uit van verschillende kamermuziekensembles. Daarnaast houdt ze zich intensief bezig met de harmonie- en fanfaresector in Nederland. 

Annette Middelbeek begon op zeer jonge leeftijd met pianospelen.De eerste lessen kreeg zij van haar moeder. Na haar schooltijd koos ze ervoor om haar vak te maken van het piano spelen. Ze ging naar het Utrechts Conservatorium waar zij les kreeg van Ria Groot. Daarna ging ze naar Parijs om bij France Clidat haar studie te vervolgen. In het afsluitend concours won Annette de eerste prijs met maar liefst twee onderscheidingen. Terug in Nederland ging ze naar het Sweelinck Conservatorium Amsterdam om bij Willem Brons het diploma Uitvoerend Musicus te halen. Tenslotte heeft zij nog twee jaar in Londen gestudeerd bij John Bingham. In diezelfde tijd voltooide zij aan de Universiteit van Utrecht een studie Muziekwetenschappen. Annette kreeg een bloeiende concertpraktijk en maakte diverse radio-opnames. Deze opnames werden niet alleen in de studio gemaakt, maar ze speelde ook live vanuit onder andere Muziekcentrum Vredenburg en het Kurhaus te Scheveningen. Bovendien maakte zij diverse Cd-opnames.

Wij heten u van harte welkom vanaf 19.30 bij de familie Bos aan de Rijnbandijk 18, 4043JL in Opheusden.

U kunt parkeren aan de Swaenenstate te Opheusden: tussen de Aldi en AH ligt een parkeerterrein achter de oude kerk. Dit terrein is toegankelijk vanuit de Dorpsstraat en Hamsestraat. Vandaar is nog ca. twee à drie minuten lopen. Bent u slecht ter been dan kan er - bij uitzondering - geparkeerd worden bij de familie Bos.
Het concert begint om 20.00 uur. De kosten bedragen € 12,50 voor volwassenen en tot 18 jaar € 7,50.
U kunt zich opgeven via Inge Smit. email:ccnedbet@gmail.com
Meer info over onze activiteiten vindt U op www.cultuurnederbetuwe.com

Meer berichten