Burgemeester Hans van der Pas ging naar de familie Van de Scheur in Elst om hen te feliciteren met het gouden huwelijk. (Foto: Max Timons)
Burgemeester Hans van der Pas ging naar de familie Van de Scheur in Elst om hen te feliciteren met het gouden huwelijk. (Foto: Max Timons) (Foto: )

Echtpaar Van de Scheur uit Elst viert gouden huwelijk

Door Max Timons

Elst - Rhenens burgemeester Hans van der Pas kwam op dinsdag 19 maart naar de familie Van de Scheur in Elst om hen de hartelijke felicitaties over te brengen in verband met hun gouden huwelijk.

Al was het 19 maart 1969 een bewolkte dag, met een koude noordooster, voor Gert van de Scheur uit Elst en Joke Hakkert uit Kesteren was het een zonnige en warme dag. Die dag traden zij in het huwelijk op het gemeentehuis in Opheusden. Gert (73) had voor het trouwen een opleiding genoten op de ambachtsschool als instrumentmaker. Hij kwam te werken bij Kempen en Begeer in Zeist.

Twijfels

Na drie maanden begonnen te twijfels toe te slaan of hij hier wel aan had goed gedaan. Uiteindelijk besloot hij ontslag te nemen, en is bij zijn vader op de boerderij gaan werken. Later heeft hij het boerenbedrijf van zijn vader overgenomen en is altijd boer gebleven. Hobby's heeft ie genoeg, maar het liefst werkt hij met hout of metaal. De brandweer van Elst heeft ook een plekje in zijn hart. Eens hebben zij de Noordkaap bezocht, wat een onvergetelijke vakantie was. Het mooi monument wat daar staat wil hij nabouwen in een iets kleiner formaat.

Joke (70) heeft de V.G.L.O doorlopen en is daarna, in de morgenuren, gaan werken bij de familie Baars van Ouwehands Dierenpark. 's Middags had zij tijd om in het park te helpen met hand en spandiensten zoals ijs scheppen, in de patatkraam staan en ook de souvenirswinkel was haar niet onbekend. Soms hielp zij mee in het restaurant en daar traden nog weleens artiesten op. In die tijd waren er veel artiesten waaronder het Cocktail Trio en Connie van den Bosch, wel heel bekend waren. Zij heeft verschillende gesprekken met hen gevoerd.

Schoonrijden op de schaats (in klederdracht zwieren over de baan) vindt zij een prachtige sport. Tot op de dag van vandaag doet ze dat nog steeds. Al 35 jaar heeft zij dezelfde schaatspartner, en 182 medailles behaald. Zij zijn verschillende keren Nederlands kampioen geweest, en wil nog naar de 200ste medaille.

Elst

Na hun trouwdag gingen zij in Elst wonen, en gingen verder als boer en boerin. Zij kregen twee kinderen, een jongen en meisje. Ondertussen zijn Gert en Joke opa en oma van vier kleinkinderen. Na een mooi werkzaam leven doen Gert en Joke het nu wat rustiger aan. Gert zit regelmatig achter de computer en knutselt ook graag. Joke is vaak in de tuin te vinden. Het feest hebben zij in besloten kring gevierd.

Meer berichten