Foto: Pixabay

Programma Koningsdag Lienden

Het programma van Koningsdag in Lienden is bekend. Het reveillezal vanaf 7.00 uur door twee leden van de Harmonie Kunst na Arbeid worden geblazen. Ook dit jaar zullen zij weer worden rondgereden in de originele jeep van de familie Kieviet.

Lienden - "Graag nodigen we de jeugd uit om deel te nemen aan een feestelijke optocht naar het plein. Graag maken we het een optocht met versierde fietsen, skelters en karren. Op het plein kan iedereen zijn of haar creatie laten zien. Hiervoor willen we graag van 9.00 uur verzamelen bij sporthal De Radslag, aan het Burgemeester Hoftijzerplein. Om 9.15 uur is het vertrek onder begeleiding van muziekvereniging KNA. We maken weer als vanouds een tocht door het dorp, voordat de aankomen op het plein", aldus de organisatie van Koningsdag.

Na aankomst van de optocht zal de aubadeop het Dr. A.R. Holplein om 10.00 uur plaatsvinden, waarbij het woord onder andere gevoerd zal worden door een van de gemeentebestuurders. De muzikale begeleiding is aan de harmonievereniging. "Hierbij heffen wij dan het Wilhelmus en een Lang zal hij leven aan. Ook dit jaar staat de tekst van ons volkslied weer afgedrukt in ons programmaboekje. Na het officiële gedeelte trakteren we iedereen op een glaasje Oranje Bitter en een Oranje gebakje. Ook wordt vanaf dat moment de traditionele vrijmarkt voor en door groot en klein gehouden. Mensen die graag spullen willen verkopen, kunnen terecht, maar ook mensen die hun ambachten willen demonstreren zijn welkom. Wenst u een kraam, neem dan contact met ons zodat wij deze voor u kunnen reserveren. Voor de kleintjes zal er een draaimolen en een springkussen aanwezig zijn. Ook voor de oudere kinderen zal er genoeg vertier zijn. Groot en klein kunnen aan de Sportieve Challangedeel deelnemen. Hierover later in het programmaboekje meer info. Tussen 10.00 en 17.00 uur wordt muziek gespeeld door Drive-in DJ WARRY uit Meerkerk. Voor eten en drinken zorft café "Ons Hoekje", het Oranje Comité Ingen en diverse standhouders", aldus de organisatie/

Programma

07.00 uur Reveille

09.00 uur Verzamelen bij gymzaal De Radslag voor feestelijke optocht.

10.00 uur Feestelijke aubade op het dorpsplein.

10.15 uur Feestelijke toost en een Oranje Gebakje voor iedereen

10.00-17.00 uur Vrijmarkt op het dorpsplein voor groot en klein.

10.00-17.00 uur Live muziek DJ Warry

10.00-17.00 uur Feestelijk entertainment voor kinderen op het plein.

12.00-14.30 uur Sportieve Challange 2019, voor jong en oud.

14.30-15.00 uur Finale Sportieve Challange 2019

De gehele dag worden er diverse versnaperingen verzorgt op het plein.

ca. 17.00 uur Afsluiting

Meer berichten